skip to Main Content

De perfecte fondue

Bij wintersport denken we toch al snel aan fondue. Het is een gerecht waar geen middenweg bij bestaat. Of u vindt het heerlijk, of het is het vreselijkste wat er bestaat. Fondue is ontstaan in de Alpen als manier om in de winter toch nog voedzaam te eten.
Lees meer >

Bijzondere smaken en kruiden

Een nieuw jaar betekent vaak ook een wisseling in de menukaart. We gaan langzaam over van de feestelijke gerechten naar de meer gezonde en winterse gerechten. En een nieuw jaar betekent ook nieuwe smaken en nieuwe trends die in de keuken gebruikt kunnen worden. Van der Mey zocht een aantal bijzondere kruiden en smaken op om uw gerechten in 2017 een extra bijzondere twist te geven!
Lees meer >

De ideale tijd voor inmaken

Het lijkt zo ouderwets, inmaken. Vroeger was het noodzakelijk om groenten en fruit veilig te bewaren om er in de winter nog van te genieten, tegenwoordig is het vooral mode. Compotes, jams en chutneys, maar ook vlees en vis kan…

Lees meer >

Tarte Tatin

De verse appels zijn perfect voor de Franse favoriet Tarte Tatin. Het verhaal gaat dat de gezusters Tatin in Frankrijk, hun verbrandde appeltaart probeerden te redden door de verbrande bodem er af te halen en een nieuwe stuk deeg over…

Lees meer >

Boerenkool chips

Ook wij bij van der Mey vielen van onze stoel toen we er achter kwamen dat de hippe groente 'Kale' waar ineens iedereen het over had gewoon onze vertrouwde boerenkool was. Behalve stamppot is er ook een hoop ander leuks…

Lees meer >

Nieuwe oogst appels

Appels zijn toch het lekkerst tijdens de nieuwe oogst? Heerlijk knapperig en geurig en vers? Hier bij Van der Mey kijken we altijd uit naar appelseizoen!
Lees meer >
Back To Top