skip to Main Content

Glory Bowl; voedzaam en heerlijk voor groente liefhebbers

Al eerder hadden we het er over dat 2017 het jaar van de bowls zou worden. Hier bij Van der Mey zijn wij vóór alle trends waardoor men meer groente en fruit gaat eten. Het is namelijk gewoon goed voor je. Een gebalanceerd dieet is fijn voor iedereen en we zij blij dat de groente eindelijk weer een belangrijkere plaats op de menukaart krijgen. Daarom in de spotlight vandaag deze glory bowl; een heerlijk vegan gerecht, dat er ook nog eens heel mooi uitziet op Instagram. Boordevol groente, bietjes, wortel en spinazie, maar toch met voldoende proteïne.

Oorsprong Glory bowl

Een glory bowl staat vooral bekend dankzij de heerlijke dressing op basis van tahini, appelazijn en sojasaus, die dit gerecht een bijzondere smaak geeft. Het komt uit Canada, waar het is verzonnen door Whitewater Cooks. Wat heb je verder nog nodig?

Ingrediënten

Bruine rijst
geraspte bietjes
geraspte wortel
amandelen, geroosterd
Spinazie, rauw
Tofu in blokjes

Dressing:

Water
Soja saus
Appelazijn
Knoflook
Tahini
Olijfolie

Prepareer de rijst en zet apart om af te koelen, bak de tofu tot het knapperig en goudbruin is. Mix alle ingrediënten van de dressing in de blender, voeg de olie als laatste toe. Maak de bowls klaar met de rijst onder, de groente in het midden en de amandelen en tofu als laatste. Sprenkel de dressing en voila, een heerlijk veganistisch hoofdgerecht!

Meer inspiratie? Neem contact met ons op of lees het laatste nieuws.

Back To Top