skip to Main Content

Verf paaseieren met groente en fruit

Met Pasen verwachten uw gasten naast een overvloed aan paashazen en bloemen, ook gekleurde eieren. Behalve dat u waarschijnlijk geen tijd heeft om met een kwast en verf met de tong uit de mond van concentratie een berg met paaseieren te schilderen, geeft het ook nog eens buitengewoon veel rommel. Dat kan makkelijker en ook lekkerder. We gaan eieren inmaken!

Natuurlijke kleurstoffen

Zoals de hardnekkige bietenvlek op het schort en die gele waas van kurkuma in het Tupperware bakje laat zien zijn er in de wereld van AGF ook best veel kleurstoffen te vinden. Goudgeel, hardroze en donkerblauw, van kurkuma, biet en bessen is een mooi alternatief voor gewone verf. Wie weet zijn er nog meer kleuren te verzinnen? Door de azijn creëert u bovendien een bijzondere smaak, die mooi past bij de lente-gerechten. Hop, het is tijd om eieren in te maken!

Hoe doen we het:

Stap 1:

Verhit 1 kopje azijn, 2 eetlepels zout, 2 eetlepels bruine suiker, 1 kopje water met of bieten, of kurkuma of blauwe bessen in een pan tot het heet is. Haal het pekelmengsel van het vuur.

Stap 2:

Kook de eieren hard. Breek voorzichtig het schilletje maar zorg dat het wel nog erop blijft zitten; dit zorgt voor een mooi marmer-effect.

Stap 3:

Leg de eieren in het kleur-mengsels en laat minimaal 8 uur weken. Hoe langer het eitje blijft zitten, hoe sterker de smaak. Haal de eitjes eruit voor serveren en pel ze; u zal zien dat er een intens kleurenpatroon is ontstaan. Oh wat mooi! Zelfs opengesneden behouden deze eieren voor een deel de kleur van de groente.

Deze eieren doen het goed in salades of op broodjes met avocado, klaar voor het paas-menu bij de brunch, lunch of ontbijt. Nog meer ideeën nodig? Neem contact met ons op, wij heb ‘inside information’ over oogsten, seizoenen en herkomst zodat u een top-menu neer kan zetten voor uw gasten. En alvast een vrolijk Pasen!

Foto en bron bericht: Ted Cavanaugh / Bon Appetit

Back To Top