skip to Main Content

Familiebedrijf Van der Mey

Van der Mey, het familiebedrijf dat in 1956 werd op gericht is al jaren de groente en fruit groothandel in de Randstad. Opgericht door P. van der Mey sr. op de Amsterdamse groothandelsmarkt. Door zich te onderscheiden wist hij zijn AGF-groothandel al snel uit te bouwen tot de ontmoetingsplaats voor Amsterdamse AGF-handelaren.

Historische video: Piet van der Mey senior in gesprek als oudste inkoper op de groenteveiling van Katwijk (opgeheven in 2001).

Innovatief

Steeds weer wist hij het gangbare assortiment eerder en verder uit te breiden dan de rest. Deze innovatieve handelswijze was aanlokkelijk voor de klanten, maar ook voor collega-bedrijven die het verstandiger vonden om ook klant te worden om zo mee te gaan in de assortimentsuitbreidingen.

Naar de andere kant van de oceaan

Nadat zijn oudste zoon in het bedrijf was gekomen is het bedrijf zich verder gaan specialiseren in de import van exotische producten en werden er enkele vertegenwoordigers aangenomen om de klanten nog optimaler te kunnen bedienen. Anno 2006 verwierf Van der Mey Quality Fruits & Vegetables Amsterdam haar AGF-producten door eigen import via importeurs, bij veilingen, commissionairs en eigen tuinders.

Horeca

Toen ook de tweede zoon in het bedrijf kwam, ontwikkelde Van der Mey Quality Fruits & Vegetables opnieuw een specialisatie. Speciaal voor de horeca-klanten begonnen zij de AGF-producten nu ook zelf voor te bewerken, te wassen en te snijden. In het begin werd dit nog in de schuur achter het huis in Rijnsburg gedaan. Maar al snel werd er in Katwijk een bedrijfspand gekocht en verbouwd om geheel volgens de HACCP-normering te worden aangepast en ingedeeld. Deze tweede AGF-groothandel is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de meest belangrijke AGF-leveranciers voor horeca, cateraars, bedrijfskantines en instellingen. Wij staan bekend om de efficiëntie, betrouwbaarheid en de service waarmee wij onze aardappelen, groenten en fruit aan hun klanten beleveren.

Tegenwoordig

Gespecialiseerd op horeca en levering vanuit Rijnsburg en puur gericht op horeca en instellingen. Dankzij dit specialisme zijn wij in staat u optimaal te helpen. Een modern bedrijf wat trouw is gebleven aan zijn wortels, met veel ervaring en familietraditie, dat is Van Der Mey. Sinds kort zijn wij overgegaan naar Van der Mey, Quality Food & Vegetables, omdat de oude naam de lading niet meer dekt. Komt u eens langs om het zelf te bekijken?

Maak een afspraak
Back To Top