skip to Main Content

Maart, nieuwe groenten!

De maand maart is een spannende maand! Het seizoen begint weer! Na een moeilijke en natte winter kunnen we steeds meer vertrouwen op wat er van de Nederlandse bodem gaat komen. Gelukkig heeft de AGF er weinig onder te lijden gehad, maar het waren moeilijke tijden. Pas sinds kort is de aanvoer uit Spanje en Italië weer een beetje tot het niveau van eerst gekomen. Op dit moment zijn daar alleen nog de kroppen sla iets in prijs verhoogd.

Zacht fruit

Het is zo ver, de eerste bessen en beien van Hollandse bodem zijn te verkrijgen. Behalve lambada-aardbeien komen ook de bramen, bosbessen, en aalbessen bij ons in de loods binnen. Of wat dacht u van frambozen? De lambada-aardbeien zijn een soort die heerlijk zoet zijn, een echte verrassing in deze toch nog een beetje winterse periode!

Van de kas tot het veld

Ook Hollandse groenten uit de kas komen in maart tot leven. Paprika’s, tomaten, bospenen, raapstelen en bloemkolen, onder glas gerijpt in de zon. En, binnenkort is het weer tijd voor de asperges van de volle grond, maar  tot die tijd zijn ze uit de kas zijn ook heerlijk! Wat zet u op de kaart in maart?

 

Back To Top