skip to Main Content

Snijkeuken voor de horeca

Om de mise en place van chef-koks en hun keukenbrigade uit handen te nemen, snijdt Van der Mey groenten en fruit zelf in hun eigen snijkeuken in Rijnsburg. De ruim opgezette snijkeuken is uitgerust met moderne apparatuur en machines om verse groenten en fruit machinaal of handmatig te snijden, te wassen, te drogen en te verpakken. Geheel volgens de wensen van de klant kunnen de producten worden voorbereid en in unieke ‘longlife’ verpakkingen geleverd worden.

Verschillende snijtechnieken

Grove blokjes of juist dunne reepjes? Snijtechnieken kunnen het verschil maken voor de presentatie en de textuur van een gerecht. Gebaseerd op de klassieke, Franse keuken snijdt Van der Mey haar groenten en fruit op vijf mogelijke manieren.

  • Brunoise

Naast de julienne is de brunoise éen van de meest toegepaste snijtechnieken in de keuken. Brunoise gesneden groenten zijn kleine dobbelsteentjes van ongeveer vijf mm.

  • Macèdoine

Bij de macèdoine wordt de groente en fruit gesneden in blokjes van tien mm groot. Deze snijtechniek is de grotere ‘dobbelsteen’ variant van de brunoise-snijtechniek.

  • Jardinière

Met deze snijtechniek worden reepjes ter grootte van vier tot vijf cm lang en één cm breed gemaakt. De jardinière snijtechniek wordt ook wel de ‘baton’ genoemd.

  • Emincé

Emince is het in zeer dunne schijfjes of plakjes snijden van bijvoorbeeld knoflook, champignons of truffel.

  • Julienne

Dit is de bekendste snijtechniek uit de Franse keuken. De reepjes zijn twee tot vier mm dik en vier tot vijf mm lang.

Naast mono verpakte eenheden zijn mixgroenten een veel afgenomen product. Denk hierbij aan wokgroenten, soepgroenten of mosselgroenten. Naast gemixte groenten bent u ook voor rauwkost mixen of slamixen bij Van der Mey aan het juiste adres.

Vraag een offerte aan

Ontzorgen, dat is wat wij doen. Met de snijkeuken ondersteunen wij de chef-kok en zijn keukenteam, op zo’n manier dat zij zich kunnen focussen op de klant. Onze voorgesneden groenten en fruit is vers en van de hoogste kwaliteit. Meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top