skip to Main Content

Nieuwe oogst appels

Appels zijn toch het lekkerst tijdens de nieuwe oogst? Heerlijk knapperig en geurig en vers? Hier bij Van der Mey kijken we altijd uit naar appelseizoen! Gelukkig is het weer die tijd van het jaar en hoeven we niet meer te wachten, langzaamaan druppelen de nieuwe appeltjes binnen. Wij hebben bijvoorbeeld al een verse lading Elstars mogen ontvangen.

Wanneer pluk je een appel?

De teler kan het juiste plukmoment zien aan de appel zelf. De appel krijgt een mooie kleur. De meeste appel- en perenrassen kan u een tijdje bewaren. Voor sommige van deze varianten is dat zelfs aan te bevelen, de smaak komt dan meer naar voren. Bewaar de vruchten op een koele en donkere plaats, maar controleer regelmatig of er geen overrijpe appel tussen zit, deze kan de rest van het fruit aansteken! Toch nog teveel? Dan kan u er altijd nog cider van maken!

Nederlandse Appels

Nederland heeft een ideaal klimaat voor het telen van appels. Rond de Betuwe en Utrecht vindt u veel boomgaarden. In de zomer al komen de eerste zomerrassen van het land. Maar in september komen de echte toppers. Wist u dat de Elstar uit de buurt van Elst komt?

Nog meer lekkers

September is de oogstmaand. Al het moois wat in de zomer heeft kunnen groeien, komt nu van het land. Peren, radijzen, knollen en wortels, naast de appels waar we het net al over hadden. We plukken nu letterlijk de vruchten van de zomer. Het is ook een goed idee om wat extra te bestellen. Al die verse producten zijn extra lekker om in the maken.

 

Back To Top