skip to Main Content

De ideale tijd voor inmaken

Het lijkt zo ouderwets, inmaken. Vroeger was het noodzakelijk om groenten en fruit veilig te bewaren om er in de winter nog van te genieten, tegenwoordig is het vooral mode. Compotes, jams en chutneys, maar ook vlees en vis kan worden ingemaakt. Het is leuk om te doen, maar ook lekker en gezond. En u heeft weer een leuk stukje beleving naar de klant toe. Wat is er nou mooier dan authentieke en zelf-ingemaakte producten op het menu!

Basis inmaken

Inmaken betekent eigenlijk de groente of het fruit in een glazen pot bewaren voor langere tijd. De potten dienen eerst gesteriliseerd en schoongemaakt te worden. de basis kan variëren. Met fruit gebruik je eerder een zoete basis, suiker, en met groente eerder een zure basis. Maar hier kan natuurlijk mee geëxperimenteerd worden. Dit zoet en zuur zorgt er voor dat bacteriën niet meer verder groeien en dat het product langere tijd bewaard kan blijven.

Steriliseren van potten

Glazen potten kunnen in de afwasmachine, zeker de professionele, goed schoongemaakt worden. Gebruik hier na kokend water om de potten en zeker de deksels, goed af te spoelen. Verzin vervolgens uw recept, passend bij het menu. U kan zelf verrassende combinaties verzinnen en dit met azijn en water, of suiker aanlengen. U bewaart de groenten in het mengsel op een koele en donkere plaats. Let er wel op dat de potten goed zijn afgekoeld voor u ze verzet.

Recepten

Natuurlijk zijn wij bij Van der Mey reuze-benieuwd wat u allemaal met onze producten doet. Wat is uw recept voor huisgemaakte augurken? Of maakt u een overheerlijke chutney?Laat het ons weten! Of heeft u misschien hulp nodig bij de invulling van het menu? Marcel kan u hier mee helpen!

Back To Top