skip to Main Content

Koken met Bloemen

Bloemen zijn niet altijd alleen voor decoratie geweest, al sinds lange tijd worden bloemen vooral eerst als voedsel beschouwt. De zomer is het ultieme seizoen voor deze mooie toevoeging aan uw gerechten. Elke bloem heeft een andere smaak, textuur en natuurlijk vorm. Maar hoe kiest u de juiste smaak bij uw gerechten? Van der Mey zette een aantal bloemen voor u op een rijtje:

Viooltje – smaak: bloemig

De bloemblaadjes los hebben niet veel smaak, de gehele bloem wel. De smaak is vooral bloemig. Bovendien is deze bloem decoratief een pareltje. De verschillende kleuren geven elk een ander accent aan uw gerechten. U kunt ze zowel in zoete gerechten als salades en pastas gebruiken. U kunt ze ook versuikeren en ze naast de koffie serveren

Lavendel – smaak: zoet en bloemig

Lavendel kennen we vooral dankzij de geur. Echte verse lavendel ruikt heerlijk. Het is een zomerse geur. Dit bloempje past dan ook perfect bij de vele zomerse recepten die op uw menu kaart staan. Meringues? Perfecte zoetheid bij het schuim. Limonade? Net die diepte waar u naar op zoek bent. Kortom, de ideale partner deze zomer.

Sechuan Buttons – smaak: prikkelend

Een geheel andere categorie zijn de Sechuan Buttons. Deze bloem is vernoemd naar de smaakervaring die doet denken aan de Chinese Sechuan keuken. Het is een beste heftige ervaring, let hier dus op bij het bereiden. Deze bloem doet het ook goed als toevoeging bij cocktails.

Borage – smaak: komkommer

Deze mooie blauwe bloemen smaken naar komkommer en zijn een goede toevoeging aan salades. Deze knapperige plant zal iedereen verrassen!

Back To Top