skip to Main Content

Chef’s Special: Puur Smaeck in Hilversum

Eigenaar Kees Verhoeff: “De groenten en fruit die Van Der Mey levert zijn van dezelfde kwaliteit als die uit onze eigen tuin.”

We zijn op bezoek bij Puur Smaeck in Hilversum, waar eigenaar Kees Verhoeff ons meer verteld over het unieke concept van zijn restaurant.

> Website Puur Smaeck

Waar zijn we hier?

Puur Smaeck wordt door velen gezien als een bijzondere ontmoetingsplek. Niet alleen voor buurtbewoners, maar ook voor toeristen en winkelend publiek. Hier staan de deuren voor iedereen wagenwijd open. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kampstraat, midden in het gezellige centrum van Hilversum en op loopafstand van het station. Kortom, het ideale begin- of eindpunt van een reis. Schuif hier eens aan en maak kennis met de rijke kaart en de fantastische gerechten en gastvrijheid met een MVO label.

Waarom zou iemand bij jouw zaak moeten komen eten?

Onze gasten komen uit het binnen- en buitenland. Ze houden van gezond eten en daarom is onze formule 40/60%. Dus veel groenten en (waar het kan) zoveel mogelijk uit onze eigen biologische tuin. We serveren gerechten met een verhaal.

Het restaurant ligt op een unieke locatie aan de rand van het centrum. Op een plein met Franse looks waar ook onze wijnbar Vintage en café Biersteeg 10 aan liggen. Vaak nuttigt men eerst hier een aperitief en gaat daarna dineren in ons restaurant.

Bijzonder is dat in ons restaurant alle werkzaamheden overdag worden verricht door mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt niet gewerkt vanuit hun beperking maar vanuit hun mogelijkheden. In Puur Smaeck wordt hen een zinvolle dagbesteding geboden in de bediening of de keuken.

Wat is de stijl van de keuken?

We streven naar balans in onze gerechten. De groenten zijn complementair aan het gerecht, maar spelen zeker geen bijrol. Ze zijn vers en we koken zoveel mogelijk met wat in onze tuin groeit. Samen met het vlees of de vis en de saus vormt dit een smaakvol geheel met vaak een verrassende twist.

Zo maken we zelf tempé van gefermenteerde zwarte bonen en serveren we (op basis van vruchtenpuree) eigen gemaakte winegums bij het dessert. Onze amuse ziet eruit als een plantje, maar is een espuma van basilicum, bladpeterselie, gedroogde paddenstoelen aarde en gemarineerde Parijse wortel. En een waar spektakel stuk is onze ceviche van koolrabi met zelfgemaakte buffelricotta.

We zijn creatief, vinden het leuk om nieuwe ideeën uit te proberen en werken met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De pure smaak van de producten voert altijd de boventoon.

Heb je ook 100% vegetarische gerechten?

We serveren veel vegetarische gerechten in ons restaurant:

  • Vegetarische salade uit onze eigen tuin (met wat de boer ons brengt)
  • Tartaar van inheemse wortel, krokante eierdooier en ‘bacon’ van gerookte reuzenwortel
  • Geroosterde little gem, walnotenpesto en een assortiment aan radijs
  • Bloemkool Wellington, nootmuskaatolie en saus van gerookte knolselderij
  • Gelakte aubergine, balsamico, kikkererwten, ratatouille en falafel
  • Tempé van gefermenteerde zwarte bonen, gegrilde venkel en sofrito saus

Waarom kies je voor Van Der Mey?

De groenten en fruit die Van Der Mey levert zijn van dezelfde kwaliteit als die uit onze eigen tuin. Natuurlijk werken we graag met producten uit onze eigen tuin, maar dat is niet altijd mogelijk. Van Der Mey levert ons dan een vers alternatief van dezelfde kwaliteit. Ze zijn betrokken bij ons bedrijf en denken graag mee. Ze doen altijd hun uiterste best om producten te leveren die op dat moment schaars zijn. We zijn zeer tevreden over de samenwerking!

Back To Top