skip to Main Content

Chef’s Special: Bistro Tante Bet in Voorschoten

Chefkok Emiel van den Hoed: “onze gerechten kun je gerust het predicaat ‘huisgemaakt’ meegeven.”

Graag nemen we een kijkje in de keuken van onze klanten. Vandaag zijn we op bezoek bij Bistro Tante Bet in Voorschoten.

De bistro is recentelijk open gegaan en bevindt zich in de prachtige historische Voorstraat op nummer 44. Er is veel geïnvesteerd in het nieuwe interieur en de keuken. Warme hout tinten worden afgewisseld door oranje rode kleuraccenten. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje af. De bistro beschikt ook over een gezellig terras. In totaal is er nu plaats voor zo’n 60 tot 70 gasten.

Chefkok Emiel van den Hoed verteld: “Kosten nog moeite zijn gespaard om de bistro naar een eigentijds niveau te tillen. De sfeer in het restaurant is warm en huiselijk. Graag bieden we onze gasten een authentieke culinaire ervaring. Wij vinden dat een gezellige en ongedwongen ambiance daarbij hoort.”

In de volledig gemoderniseerde keuken worden klassiek Franse gerechten bereidt. De nadruk ligt hierbij op kwaliteit en ambacht.

Emiel: “Onze gerechten kun je gerust het predicaat ‘huisgemaakt’ meegeven. We maken bijvoorbeeld al onze sauzen zelf. Niets komt uit een pakje. En de gebruikte producten zijn altijd supervers. Dat proef je terug op je bord.”

Bistro Tante Bet heeft voor ieder wat wils op de menukaart staan. Zo kun je genieten van de traditioneel gemaakte gerechten zoals à la minute geprepareerde steak tartaar, uiensoep (volgens Emiel de beste van het land), coq au vin en crêpe suzette. Maar ook staan er mooie vegetarische gerechten op de kaart: tortellini met parmesan en arrabiata saus en een heerlijke paddenstoelen risotto.

Emiel heeft zijn leveranciers met zorg uitgekozen. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde (lokale) ondernemers die staan voor hun producten. Zoals slagerij van Eijk, Fromagerie Bon en Franse bakker Mamie Gourmande.

Emiel: “Natuurlijk past hier Van Der Mey ook tussen. Ik werk al jaren tot volle tevredenheid met Van Der Mey samen. De service is persoonlijk en snel. Als ik per ongeluk iets vergeten ben te bestellen, dan wordt er altijd iets geregeld. De kwaliteit van de producten is top! Daarbij worden we altijd op de hoogte gehouden van de seizoensproducten en de nieuwste trends.”

Ondertussen heeft Emiel een heerlijk gerecht voor ons gemaakt: gegrilde verse rode mulfilet met een crème van zoete aardappel, gepofte biet, geroosterde groentes en coulis van rode paprika.

Voor meer informatie, bekijk hier de website van Bistro Tante Bet in Voorschoten: https://bistrotantebet.nl

Back To Top