skip to Main Content

Chef’s Special: Heren Spyker in Hilversum

Patron-Cuisinier Ronald Bellaart: “gasten moeten bij ons een culinaire ervaring meemaken…”

Sinds 2013 is het sfeervolle restaurant Heren Spyker gevestigd aan de gezellige Kerkbrink in Hilversum. De Frans-internationale keuken werkt uitsluitend met dagverse en zorgvuldig geselecteerde producten. Patron-Cuisinier Ronald Bellaart, en zijn jonge keukenbrigade, verrassen hun gasten keer op keer met unieke smaakcombinaties. We nemen graag een kijkje in de open keuken en zien met eigen ogen wat er wordt verstaan onder gepassioneerd koken.

Ronald: “gasten moeten bij ons een culinaire ervaring meemaken. We bereiden mooie gerechten die lekker op smaak zijn gebracht. In de keuken gebruiken we graag bijzondere technieken om onze gasten te verrassen. En dat wordt gewaardeerd!”

“Onze basis ligt in Frankrijk. We voegen daar een moderne twist aan toe die is geïnspireerd op gerechten, ingrediënten en technieken uit de rest van de wereld”, aldus Ronald.

De keuken heeft veel te bieden. Zo kunnen gasten kiezen uit een 3 gangen menu met vis of vlees. Maar ook een volledig vegetarische variant kan worden gekozen. Daarbij kan er ook worden gekozen voor een 7 gangen verrassingsmenu. “We merken dat de vraag naar vegetarische gerechten steeds groter wordt. Daarom serveren wij op aanvraag  (1 dag van tevoren) een vegetarisch menu dat is uit te breiden tot wel 6 gangen!”

Ronald vervolgt: “ik combineer graag met groenten. Mijn favorieten groenten om mee te werken zijn bloemkool en aubergine. Zo heb ik mijn moeders bloemkool met kaassaus en gekookte aardappelen een nieuwe twist gegeven.  Bloemkool bak ik met kappertjes en augurken voor een fris ziltige smaak. Daar overheen gaat een saus van oude kaas, vieux, witte peper en laurier. Dan maak ik het af met met gebruineerde hazelnoot, verse truffel en zeekraal. Heel anders en daardoor verrassend. Het blijkt een zeer populair gerecht”.

“Ik heb kennisgemaakt met Van Der Mey via Jacco (accountmanager). Door zijn enthousiasme zaten we meteen op 1 lijn. Hij komt ook het vak en daardoor begrijp je elkaar snel. Daarbij komt dat de kwaliteit top is! Hier worden geen fouten gemaakt. Ik ben zeer tevreden. Soms vergeet ik wel eens iets te bestellen of dan heb ik ineens een bepaald product nodig, en dan kan Jacco altijd iets voor me regelen. Die persoonlijke aandacht en service is goud waard!”, sluit Ronald af.

Ronald heeft voor ons een gerecht met langoustine, artisjok en dille gemaakt. En ook een rouleau van boerderij hoender met serranoham, verse truffel en een jus van sherry. Heerlijke verrassende gerechten. Wij zijn overtuigd!

Wilt u ook een tafel reserveren of meer informatie lezen over Heren Spyker, bezoek dan hun website of Facebook pagina

Back To Top