skip to Main Content

Chef’s Special: Wapen van Voorschoten

Bedrijfsleider Pieter van den Berg: “De Vegaburger op basis van spinazie & kaas is één van de favorieten van onze gasten!”

Deze editie van onze Chef’s Special zijn we op bezoek bij het Wapen van Voorschoten in Voorschoten. Bedrijfsleiders Bart van Beest en Pieter van den Berg verwelkomen ons in hun sfeervolle horeca gelegenheid.

Grand café het Wapen van Voorschoten is al meer dan 350 jaar het ontmoetingspunt van Voorschoten. Het Wapen is gelegen in een karakteristieke straat met oude lindebomen, vaak geroemd als een van de mooiste straten van Zuid-Holland. Voor het historische pand bevindt zich een mooi groot terras. Onder de knusse oude veranda kun je zelfs in de wintermaanden behaaglijk vertoeven. Binnen is het grand café traditioneel ingericht. Een vaste club van bekenden gezichten zorgt ervoor dat je in deze huiskamer direct thuis voelt.

Pieter vertelt: “Het belangrijkste dat we onze gasten willen meegeven is het huiskamer gevoel. We willen dat ze zich welkom voelen. En dat ze lekker kunnen genieten van de ruime keuze aan traditionele en culinaire gerechten. Er is voor ieder iets lekkers te vinden op onze menukaart.”

De keuken is Frans georiënteerd met steeds meer invloeden vanuit de hele wereld. De groenten die gebruikt worden zijn meestal seizoensgebonden.

Bart vertelt: “het mooie aan seizoensgroenten is dat ze juist in de betreffende periode het best tot hun recht komen en dat daardoor de smaak altijd het beste is. Daarnaast probeert het Wapen steeds meer te innoveren. We vinden het belangrijk ons te laten inspireren door de nieuwste trends. Vooral ook op het gebied van vegetarisch eten. De Vegaburger op basis van spinazie & kaas is één van de favorieten van onze gasten!”

Van der Mey en het Wapen van Voorschoten werken al een aantal jaren samen. Tot ieders volle tevredenheid.

Pieter vervolgt: “Van der Mey is een betrouwbare partner van het Wapen. Er wordt altijd netjes op tijd geleverd en ook is alles altijd op voorraad. Wanneer wij ze om advies vragen met betrekking tot de verschillende producten zijn ze altijd zeer behulpzaam en weten ze altijd het juiste advies te geven! Zo blijven we altijd goed op de hoogte van de nieuwste trends.”

Pieter en Bart hebben voor ons (red.) de Vegaburger bereid. De burger wordt eerst goed gegrild, zodat hij een lekkere grill smaak krijgt. Daarna laten ze hem, met een goede plak Old Amsterdam, nog even kort doorgaren in de oven. Het geheel wordt geserveerd op een knapperig brioche broodje en afgemaakt met rode uiencompote en mosterdmayonaise. Trots geeft Bart aan: “door de goede smaakcombinaties mis je vlees op deze burger helemaal niet!”

Wij zijn het helemaal met hem eens!

Klik hier voor meer informatie over het Wapen van Voorschoten.

Back To Top