skip to Main Content

Truffelaardappel en Romanesco

WEEK 2: ACTUEEL

  • Momenteel zijn problemen met de verkrijgbaarheid specifieke AGF producten, de aanvoer van de meeste AGF “hardlopers” uit Spanje is stabiel.
  • Zacht fruit is momenteel aan de prijs!
  • Het is nu echt citrus seizoen. Werkt u al met mooie rode bloedsinaasappelen?

Truffelaardappel

Deze aardappel heeft zijn naam te danken aan de zwarte schil, die doet denken aan een truffel. Van binnen is de aardappel diep paars. De aardappel heeft de structuur van een vastkokende aardappel en heeft een licht zoete en notige smaak. Er is geen kleurverlies na het koken. Geadviseerd wordt om de aardappel na het koken te schillen, omdat dat makkelijker gaat. U kunt dit kleurrijke product koken, bakken, frituren, pureren of er chips van maken.

Van der Mey importeert dit product momenteel rechtstreeks uit Frankrijk.

Aardappel truffel (per kilo)       artikelnummer  2486

Romanesco

Naast de meest bekende witte bloemkolen zijn er nog veel meer soorten bloemkool verkrijgbaar: paarse, groene, oranje…. En natuurlijk ook de sierlijke romanesco bloemkool, ook wel torentjesbloemkool genoemd. Romanesco is wat milder van smaak dan normale bloemkool. U kunt romanesco op dezelfde manier gebruiken als u dat met gewone bloemkool doet (behalve pureren, dat is zonde van de vorm). Natuurlijk is het resultaat op het bord vele malen aantrekkelijker en specialer dan een gewone witte bloemkool.

Bloemkool romanesco (per stuk)                 artikelnummer 2022

 

 

 

Back To Top