skip to Main Content
Nieuw Jaar!

Nieuw jaar!

WEEK 1: ACTUEEL

  • Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Van der Mey wenst u het allerbeste toe voor 2018!
  • Er zijn momenteel geen problemen met verkrijgbaarheid van producten, de kwaliteit van zacht fruit is wat minder dan u meestal gewend bent. Dit komt doordat de omloopsnelheid op de gehele markt terugloopt

Leuk om uit te delen: kistjes met kleine mandarijntjes hierin. Help uw gasten met hun gezonde voornemens!

Bloedsinaasappel

De bloedsinaasappel is ontstaan rond het Middellands  Zeegebied rond 1850, waarschijnlijk op Sicilië. Sicilië is ecologisch gezien een ideaal klimaat voor de vruchten om te groeien. De bloedsinaasappel heeft net zoals de sinaasappel bepaalde temperaturen nodig voor zijn kleurontwikkeling. De bloedsinaasappel heeft een bepaalde temperatuur nodig om rood te kunnen worden. Warme dagen en koude nachten met een verschil van in ieder geval 15 graden is van belang om te kunnen verkleuren. Er worden over het algemeen drie rassen bloedsinaasappel verhandeld:

-Tarroco, een sinaasappel met behoud van oranje schil en een vleug tot aardig rood vlees, vaak gebruikt om te persen. Meestal het eerste ras van het seizoen, beginnende in december.
-Moro, is een meestal wat kleiner formaat en diep bloedrood gekleurde variant. Het opvolgende ras in het seizoen.
-Sanguillo, een met specifieke genen toegestopte variant van de Valencia sinaasappel om deze ook rood te laten kleuren. Sanguillo geeft een verlenging aan het seizoen tot ongeveer april.

Sinaasappel bloed (per stuk)       artikelnummer  286

Cavolo nero

Bent u op zoek naar een origineel product voor op uw winterkaart? Dan is cavolo nero absoluut een groente die u moet overwegen! Cavolo nero, ook wel palmkool of Toscaanse kool. Lekker met spek! Ook uitstekend in soep te gebruiken. De gehele winter verkrijgbaar.

Cavolo nero (per kilo)                 artikelnummer 2669

 

Back To Top