skip to Main Content

Wat is er in seizoen in juni?

Actueel (update 26 juni)

Komende weken worden de eerste Hollandse pruimen geveild. Dit zijn voorlopig nog de kas-pruimen.

Perziken, nectarines zijn volop verkrijgbaar en ook de eerste Hollandse kersen zijn alweer geplukt.

De aanvoer van heerlijke meloenen trekt ook aan.

Het aanbod van de nieuwe oogst aardappelen wordt met de week groter, door een toenemende vraag van de primeurs blijft de prijs redelijk stabiel.

Na extreem hoge prijzen afgelopen jaar straat de citroenmarkt weer met beide benen op de grond.
Het Hollandse kersenseizoen is volop gestart
Deze week loopt het aspergeseizoen officieel ten einde
Door de aanhoudende droogte staat de aardappelteelt onder druk

Week 26: Kruisbessen

De kruisbes is een vrucht die naast de redelijk lekkere smaak veel gezondheidsvoordelen heeft. Het bevat veel vitaminen en mineralen en de gezondheidsvoordelen zijn niet op één hand te tellen. Variatie genoeg wanneer je met kruisbessen in de keuken staat. Jam, wijn, vulling voor taart, mousse, sausjes etc. Zijn slecht een aantal van de mogelijkheden. De vruchten kunnen wat zachtbehaard of juist glad zijn, en van kleur wit, geelachtig, groenig, rood of donkerpaars-rood, en alles daartussenin, ook weer afhankelijk van het ras.

Kruisbes (artikelnummer: 119)

Week 26: Kapucijners, blauwschokkers

Ze lijkt qua smaak een beetje op een kruising tussen een tuinboon (zonder dat bittere en weeïge) en een doperwt (maar dan minder zoet), ook qua formaat (kleiner dan een tuinboon, groter dan een doperwt), en zelfs smaak (niet zo glanzend groen als een doperwt maar ook niet zo dof mintgroen als een tuinboon). Voor wie niet weet wat je met kapucijners in de keuken kunt doen: zelf bakken we wat ham- of spekblokjes, wat uienringen, en dan een eetlepel grove mosterd, zout en peper toevoegen. En dan gaan daar de kapucijners bij, die we eerst een minuut of 5 tot 10 hebben geblancheerd. Nog even doorbakken en doorwarmen. Heerlijk, “koningsmaal”. Daarnaast kun je er ook heerlijke salades van maken, en gebruiken in gerechten waar je anders tuinboontjes of doperwten in zou gebruiken.

Kapucijners vers (artikelnummer: 17060)

Week 25: Zomertruffel

We hebben weer prachtige zomertruffels voor u gevonden. De smaak lijkt overigens op de van de Zwarte Truffel maar is minder uitgesproken. Hierdoor is deze truffel bij uitstek geschikt om uw gerechten een lichte truffelsmaak mee te geven. De truffel kan het beste rauw geschaafd over pasta of salade worden gegeten. Mocht u hem in een warm gerecht willen proberen dan raden wij u aan de truffel op het laatste moment toe te voegen.

Truffel Zomer Tuber Aestivum (artikelnummer 17388)

Week 25: Kersen

Enige tijd geleden stonden ze allemaal prachtig in de bloesem. De kersenbomen. Het seizoen is officieel een weekje geleden begonnen. Op dit moment zijn ze prachtig van kleur en smaak en ook zeer betaalbaar. Verschillende kersenrassen zullen de revue dit seizoen weer passeren. Op dit moment zijn vooral de Burlat en de Vallery Chkalov overal verkrijgbaar.

Kersen 250 gram (artikelnummer 14673)

Back To Top