skip to Main Content

Wat is er in seizoen in juli

Week 28: actueel

  • De Hollandse uien gaan helemaal over op nieuwe oogst.
  • Beschikbaarheid tomaten en komkommers vallen iets tegen, prijzen zullen wat stijgen
  • De aanvoer van de Opperdoeze zal blijven stijgen.
  • De markt voor citrusfruit blijft erg lastig. Beperkte aanvoer van de Zuid Afrikaanse handsinaasappelen.

Meloenen

De zomer is overal. Dit betekend weer heerlijke zoete en sappige meloenen. Lekker door een kom volle yoghurt, maar ook met gerijpte Spaanse hammen, of gewoon als dorstlessend tussendoortje. Pak deze week bij Van der Mey daarom uw voordeel op alle meloenen!

Meloen Galia maat 5  (artikelnummer: 134)
Meloen oranje cantaloup/charentais (artikelnummer: 501)
Meloen water rood (artikelnummer: 135)
Meloen yellow/honing (artikelnummer:  3000)

Sperziebonen

De naam is afgeleid van ‘aspergieboontjes’. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend. Weer volop verkrijgbaar van Hollandse bodem. Een zeer verantwoorde groente. Super gezond en van eigen land. Je kunt sperziebonen koken, maar verwerken in heerlijke roerbak- of stoofgerechten. Laag in calorieën, maar boordevol vezels en voedingstoffen.

Sperziebonen kg (artikelnummer: 70)

Week 27: actueel

  • Het aspergeseizoen is nu echt afgelopen, dit geldt ook voor de WEDE raapstelen.
  • Volop aanvoer van prachtige Hollandse sperziebonen.
  • De aanvoer van groene groenten zoals andijvie, spitskool en broccoli blijft ook groeien.
  • Perssinaasappels voldoende beschikbaar, maar prijzen blijven redelijk hoog.
  • Kersenseizoen groeit door. Binnenkort ook weer de lekkere dikke Regina-kersen verkrijgbaar.

Rabarber

Rabarber is voornamelijk in de zomer op de markt. Bij de buitenteelt is het belangrijk om na de langste dag geen stelen meer te oogsten, opdat de plant voldoende reservestoffen voor het volgend jaar kan vormen. Rabarber wordt later in het seizoen steeds zuurder. Vanwege deze uitermate zure smaak, door het aanwezige oxaalzuur, moet er veel suiker en of honing aan de groente worden toegevoegd. De stelen hoeven niet geschild te worden. Als dit toch gebeurt wordt de gekookte rabarber groen, anders krijgt de gekookte rabarber een rode kleur.

Andijvie

In Nederland wordt ongeveer 700 hectare andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen.

Back To Top