De perfecte fondue
Bij wintersport denken we toch al snel aan fondue. Het is een gerecht waar geen middenweg bij bestaat. Of u vindt het heerlijk, of het is het vreselijkste wat er bestaat. Fondue is ontstaan in de Alpen als manier om in de winter toch nog voedzaam te eten. In periode van schaarste, werd alles optimaal gebruikt. Kaas is iets wat je langere tijd kan bewaren, en het beste brood voor fondue is een paar dagen oud. De bergbewoners aten dit gerecht dan ook zeer uitgebreid. Je kan er namelijk zelfs een dessert van maken door er aan het eind suiker bij te voegen.
De perfecte fondue
Een perfecte fondue maken is lastig. Wat is de truc? Wijn, om de zuurte te regelen zorgt er voor dat de fondue niet een plakkerige bonk wordt en goede kaas, zoals gruyère en emmenthaler. Het toevoegen van verschillende andere kazen is natuurlijk ook mogelijk. Verder is het belangrijk dat temperatuur constant laag blijft. Door langzaam op te warmen en te blijven roeren (linksom voor geluk volgens de bergbewoners) krijg je een mooie en egale heerlijk fondue. Serveren met brood, gekookte aardappels en augurken. Mmmmm, smullen maar.