skip to Main Content

Chef’s Special: op bezoek bij Scarlatti in Leiden

Chefkok Emiel: “We willen onze gasten positief verrassen…”

Deze editie van de Chef’s Special zijn we op bezoek bij Scarlatti. Al decennia lang een begrip in Leiden. Een gezellig en levendig restaurant in het hartje van Leiden met een ruim opgezet terras. Hiermee wist Scarlatti in 2019 een respectabele 49e plaats in de Misset Terras Top 100 te veroveren.

Chefkok Emiel runt de keuken. Samen met zijn team bereidt hij smakelijke lunch- en diner gerechten. Emiel wil zijn gasten graag positief verrassen met zijn gerechten en de uitstekende kwaliteit van de gebruikte producten. Alles wordt door de koks zelf gemaakt. Van de sauzen tot het ijs. En alleen met verse producten, zoveel mogelijk uit het seizoen.

Emiel en Van der Mey werken al jarenlang samen. “Tot volle tevredenheid. Inmiddels hebben we echt een goede band opgebouwd. Ik waardeer de adviezen die ik krijg. Van der Mey denkt echt met me mee. Vaak belt Marcel me op als bijzondere of leuke producten leverbaar zijn. Of hij komt een proefpakket brengen. En als ik iets snel nodig heb, dan hoef ik maar te bellen en het wordt geregeld”, aldus Emiel.

We krijgen een prachtige bavette geserveerd van Uruguayaans graan gevoerd rundvlees. Met een mousseline van zoete aardappel en in de schil gepofte groenten. “Zo blijven de verse smaken, kleuren en vitamines het beste behouden”, vertelt Emiel. Wij zijn meer dan aangenaam verrast!

Voor meer informatie over Scarlatti, bezoek hier hun website.

Back To Top