skip to Main Content

Chef’s Special: Hé Jij! Goed Eten in Katwijk

Chefkok Carl Kraijenoord: “Verantwoord in baksels, gezond in de voeding”

Vandaag zijn we op bezoek bij chefkok Carl Kraijenoord in zijn lunchroom ‘Hé jij! Goed Eten’ in Katwijk. Een leuk en gezellig eetcafé, waar Carl met aandacht en passie voor eten zijn lunchgerechten serveert.

Carl maakt alles zelf. Van de sausjes, dressings, bieten en hummus tot en met de pulled chicken. Veganistisch, maar ook met vlees. De recepten zijn zelf verzonnen en worden bereid met alleen de aller verste ingrediënten. Zijn smaakvolle gerechten zijn ook af te halen.

De nadruk van Carl’s keuken ligt op gezond en verantwoord eten. Zelf is hij gezonder en bewuster gaan eten en 35 kilo afgevallen. Hij heeft hierdoor meer energie gekregen. Hij is ervaringsdeskundige en adviseert zijn klanten graag over het gebruik van gezonde voeding. Veel groenten en fruit dus. “Hier is veel vraag naar. Ook in Katwijk. Het eetcafé heeft een grote groep klanten die bewust met voeding bezig zijn. Kwaliteit gaat van mond tot mond. En het onderscheidende concept trekt een steeds bredere doelgroep”, vertelt Carl.

De samenwerking met Van der Mey is pril en komt voort uit de fusie van Het Maredijkje met Van der Mey. “Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de geleverde producten. Ik geniet ervan als de verse producten binnen zijn en voor mij liggen. Ik kan dan niet wachten om aan de slag te gaan”, aldus een enthousiaste Carl.

Carl snijdt zijn groenten voornamelijk zelf. Maar hij vind het wel prettig om bepaalde producten gesneden te bestellen. Bijvoorbeeld uien of wortelen. Dat scheelt een hoop tijd.

Carl maakt voor ons zijn veganistische linzen curry. Een van de best verkochte gerechten in de afhaalvitrine. Eiwitrijk en vol met vitamines, flink op smaak en lekker gezond. Wij kunnen niet wachten om aan tafel te gaan!

Voor meer informatie over ‘Hé jij! Goed Eten’, kun je hier hun website bezoeken.

Back To Top