skip to Main Content

Chef’s Special: Ode aan de Amstel te Amsterdam

Chef Nom Ekawin: “De persoonlijke service verdient een pluim. Van Der Mey denkt echt met ons mee bij het samenstellen van de menu’s.”

We zijn in Amsterdam. We lopen tussen de hoge gebouwen door en komen uit bij de Amstelboulevard. Daar ligt Ode aan de Amstel als een oase van rust aan de waterkant. Chefkoks Nick en Nom Ekawin ontvangen ons hartelijk. 

Het prachtige restaurant telt twee verdiepingen en een gezellig terras. Het uitzicht op de Amstel is fantastisch. Boten varen langs. Er is veel te zien.

Nick: “ons terras drijft letterlijk op de Amstel. Daardoor heb je echt het gevoel alsof je op het water bent. Zo kunnen onze gasten genieten van een mooie cocktail, een heerlijk glas wijn en onze mooie gerechten.”

Nom: “iedereen is welkom bij Ode aan de Amstel. Gasten kunnen natuurlijk in de avond genieten van onze wisselende menu’s. Wij zorgen altijd weer voor een culinaire verrassing op het bord. Maar gasten zijn ook welkom voor een lekkere lunch. En voor mensen die een druk programma hebben, serveren we 30 minuten lunches. Daarbij hebben we ook voldoende plek om groepen te ontvangen.”

Nick en Nom koken klassieke gerechten met Oosterse invloeden. Het niveau is hoog.

Nick: “we koken graag met het seizoen mee. Dan zijn de gebruikte producten op hun best. Dus asperges in het voorjaar, aardbeien in de zomer en paddenstoelen in de herfst. We gebruiken sowieso veel groenten in onze keuken. We hebben dan ook diverse vegan gerechten op onze menukaart staan.”

Nom: “we zijn trots op ons team, de menu’s die we serveren en de gastvrijheid die daarbij hoort. Bij Ode aan de Amstel kom je eten voor een unieke ervaring die gewoon klopt!”

Ode aan de Amstel werkt sinds de start samen met Van Der Mey.

Nick: “de kwaliteit van de geleverde producten is uitstekend en de prijzen zijn goed. De persoonlijke service verdient een pluim. Van Der Mey denkt echt met ons mee bij het samenstellen van de menu’s. Daarbij wordt er netjes bezorgd en de lege kratten worden weer meegenomen. Dat zie je elders wel eens op een andere manier gebeuren.”

Chef Nom heeft intussen een mooi gerecht voor ons gemaakt.

Nom: “Ik heb een winterwortel gerecht bereidt. Volledig vegan. De winterwortel is geroosterd en gepeld. Op het bord combineren we dit met een Hollandse soja saus en gepofte knoflook. Een crème van pastinaak en in tempura gebakken okra maken het gerecht af. Eet smakelijk!”

> Bekijk hier de website van Ode aan de Amstel.

Back To Top