Chef’s Special: Grand Café Staal
Voor onze nieuwe Chef’s Special reizen we af naar IJmuiden. Daar bevind zich Grand Café Staal. Met een groot restaurant en een gezellig terras kun je genieten van een heerlijke kop koffie, lunch of diner!
Bij binnenkomst werden we meteen welkom geheten door de bediening. We mochten naar de keuken van het restaurant waar chef Arjan van der Have klaarstond om met ons in de keuken aan de slag te gaan en te vertellen over Grand Café Staal.
“Voor een gezellige & toegankelijke avond kun je terecht in ons Grand Café. Wij hebben voor ieder wat wils te bieden. Drankjes, hapjes, cocktails & lekker eten bieden wij met plezier 7 dagen in de week aan onze gasten die variëren van jong tot oud. Het restaurant zit altijd lekker vol, de gasten komen veelal voor onze shared dining, waarbij de tafel vol met gerechtjes staat. Ook onze welbekende high tea wordt veel besteld op ons ruim opgezette terras.” Vertelt Arjan.
De stijl van de keuken beschrijft Arjan als een mix tussen brasserie en bistro. Wij garanderen een goede kwaliteit met alleen maar verse vis, een goed stuk vlees en de beste groenten bereid door ervaren koks waardoor het een enorm succes is.
“Ik ben het meest trots dat wij met ons team alles aankunnen. Van cateringen tot mega drukke terassen, als je alles als team doet kom je een heel eind!”
“Voor een gezellige & toegankelijke avond kun je terecht in ons Grand Café. Wij hebben voor ieder wat wils te bieden. Drankjes, hapjes, cocktails & lekker eten bieden wij met plezier 7 dagen in de week aan onze gasten die variëren van jong tot oud. Het restaurant zit altijd lekker vol, de gasten komen veelal voor onze shared dining, waarbij de tafel vol met gerechtjes staat. Ook onze welbekende high tea wordt veel besteld op ons ruim opgezette terras.” Vertelt Arjan.
De stijl van de keuken beschrijft Arjan als een mix tussen brasserie en bistro. Wij garanderen een goede kwaliteit met alleen maar verse vis, een goed stuk vlees en de beste groenten bereid door ervaren koks waardoor het een enorm succes is.
“Ik ben het meest trots dat wij met ons team alles aankunnen. Van cateringen tot mega drukke terassen, als je alles als team doet kom je een heel eind!”
Voordat we zometeen aan de slag gaan met het maken van een gerecht, vertelt Arjan ons wat meer over het eten: “Er is veel diversiteit te vinden in onze keuken. Bijna alles wat wij bieden is huisgemaakt, zelfs de appeltaarten worden door onszelf gemaakt volgens het recept van oma! Ook hebben wij meerdere vegetarische voorgerechten & hoofdgerechten op de kaart staan. De spaghetti van groenten met lauwwarme buffel mozzarella & verse tomatensaus is erg geliefd.”
“Ikzelf ben erg fan van koken met asperges, maar ook kook ik graag met andere groenten. Je kunt hiermee helemaal los gaan qua bereidingen en smaak combinaties. Zo blijven we met nieuwe ideeën komen waarmee we de gasten kunnen verrassen.”
Van der Mey is blij met de samenwerking met Grand Café Staal, evenals Arjan: “We zijn nog niet zo lang geleden in contact gekomen met Van der Mey, maar waren na wat gesprekken en een aantal leveringen zeer enthousiast over Van der Mey. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, de producten die Van der Mey levert zijn altijd top. Het ruime assortiment, de goede service en de heldere communicatie maken Van der Mey voor ons onmisbaar. Is er een product niet aanwezig? Dan wordt dat keurig van te voren gemeld en wordt daarbij een alternatief aangeboden. Hierbij wordt vanuit Van der Mey ook op een prettige manier meegedacht over verschillende producten en diensten.”
Dan is het nu tijd om Arjan aan het werk te zetten in de keuken! Hij gaat voor ons een Gazpacho maken met rivierkreeftjes, avocado crème, radijs, komkommer & pappadum. Allereerst worden de groenten gesneden en in de blender gemixt tot één substantie. De rivierkreeftjes worden samen met de dressing toegevoegd en vervolgens gaan we het bord opmaken. Voor de finishing touch voegen we onze eigengemaakte avocado crème toe en wat verse groentes. Daarna is het voorgerecht klaar om aan tafel geserveerd te worden. Het gerecht is onder het team één van de favorieten. Veel gasten durven niet voor dit voorgerecht te kiezen, omdat het niet een gerecht is dat je op veel menukaarten tegenkomt, maar volgens Arjan is dat het helemaal waard!