skip to Main Content

Chef’s Special: Alro-Champ

Eigenaar Hans: “Onze samenwerking met Van Der Mey gaat al meer dan 25 jaar terug.”

We zijn op bezoek bij Alro-Champ in Rijnsburg, waar eigenaar Hans ons meer verteld over de samenwerking tussen zijn paddenstoelenkwekerij en van der Mey.

Waar zijn we hier?

Alro-Champ is sinds 1994 een familiebedrijf in Rijnsburg. Wij kweken en verhandelen champignons. Daarnaast vervullen wij alle andere wensen van de klanten op het gebied van paddenstoelen. Denk hierbij aan allerlei gesneden paddenstoelen en verschillende mix pakketten. Dagelijks werken 10 werknemers om alles voor de klant in orde te maken. 

Paddenstoelen snijden bij Alro-Champ
Champignons in de kwekerij

Aan wie lever je?

De kans dat je onze paddenstoelen een keer gegeten hebt is vrij groot. Wij leveren in de buurt aan groothandels, die vervolgens weer verschillende horecaketens en supermarkten beleveren. Daarnaast leveren wij ook aan diverse markthandelaren.

Wat wil jij je klanten meegeven? 

Dat de duurzaamheid waarmee wij kweken en werken past bij het product. Paddenstoelen zijn de opruimers van het ‘afval’ van de bomen en planten in de natuur. Deze duurzaamheid komt bij ons terug, doordat wij de paardenmest gebruiken om de champignons op een duurzame manier te kweken. Maar ook door gebruik te maken van warmtepompen in plaats van gas. 

Waarom zou iemand jouw product moeten kopen?

In een tijd waarin men steeds meer aandacht heeft voor het milieu en zijn eigen gezondheid, draagt Alro-Champ hier graag zijn steentje aan bij. Paddenstoelen kunnen namelijk heel goed fungeren als vleesvervanger en zijn daarnaast ook nog eens heel gezond. Paddenstoelen zijn rijk aan vitamines en laag in calorieën. Verder zorgt het kweken voor een circulaire economie, waarbij de mest van boeren wordt gebruikt om de champignons te laten groeien. Paddenstoelen zorgen er namelijk in de natuur ook voor dat het ‘afval’ van de bomen en planten wordt afgebroken. Ze zijn dus een onmisbare schakel. 

Inkoper op bezoek bij Alro-Champ
Champignons

Waar ben je trots op?

We zijn een familiebedrijf. Hierdoor is de betrokkenheid van iedereen groot. We zijn gepassioneerde kwekers en willen onze liefde voor het vak graag uitdragen. Dit komt de kwaliteit van de bedrijfsvoering en het product uiteindelijk altijd ten goede. Naast dat we paddenstoelen van goede kwaliteit leveren, is onze flexibiliteit ook een belangrijk onderdeel in het klantencontact. Daardoor kunnen we echt inspelen op hun specifieke wensen.

Hoe ziet de samenwerking met Van Der Mey eruit?

Onze samenwerking met Van Der Mey gaat al meer dan 25 jaar terug. We leveren alle soorten paddenstoelen. Het contact loopt via inkoper Ruben van Egmond. De bestellingen worden via de mail verstuurd en doorgaans is deze 2 uur later bij hun aanwezig. Na zo’n lange samenwerking is het prettig dat je elkaar snel begrijpt. 

Inkoper Ruben van Egmond voegt toe:

Wij werken al jaren samen met Alro als onze Paddenstoelen leverancier. Het is een laagdrempelig bedrijf met korte lijnen, en een constante kwaliteit. Het bedrijf zit hemelsbreed een kilometer van ons bedrijf verwijderd. Omdat deze afstand kort is kunnen we bij excessen gemakkelijk spullen bij krijgen en kunnen zo de voorraad beperken.

Back To Top