skip to Main Content
Herfstgroenten | Van der Mey

Top 4 herfstgroente voor chef-koks

Vaak waren groente het ondergeschoven kindje en lag de focus van een menukaart op vlees of vis. Tegenwoordig is daar geen sprake meer van en weten chef-koks hoe ze inventief met groente moeten om gaan. In de herfstperiode zijn er diverse soorten groente volop verkrijgbaar van Hollandse bodem. De periode dus om veel groente op te nemen in de menukaart. Om u als chef-kok een handje te helpen, geven wij een top 4 van groente die niet mogen ontbreken in het herfstmenu.

Knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. Met zijn kruidige en toch milde smaak maakt u allerlei heerlijke gerechten. Wat dacht u van gepofte knolselderij uit de oven afgelakt met knolselderijcrème en rauw gemarineerde bieten? Of verwerk knolselderij in dunne reepjes in een salade met ongezouten walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise.

Pastinaak

Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van de winterwortel. Pastinaak wordt toegerekend als een ‘vergeten groente’, al zien we vandaag de dag deze groente steeds vaker terug in gerechten. En terecht! De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet. Serveer pastinaak bij vlees of wild. Ook een stoofschoteltje met pastinaak in combinatie met pompoen en wortel doet het erg goed in een menu.

Kastanjechampignon

De kastanjechampignon bestaat uit wat steviger vruchtvlees en heeft een lichte, nootachtige smaak dat wat droger en pittiger is dan de gewone champignon. Natuurlijk doen kastanjechampignons het erg goed in pastagerechten of als saus, maar nog lekkerder is om een kastanjechampignons te vullen met Parmezaanse kaas, ui, knoflook en fijne kruiden.

Bieten

De biet is in de 16de eeuw ontdekt als voedzame groente. Deze donkerrode, maar ook gele of witte knollen met groen blad met rode nerf zijn erg lekker bij vis, zoals haring. Of verwerk bieten in een quiche met witte kaas en walnoten.

Advies voor uw herfstmenu nodig?
Ontzorgen, dat is wat wij doen. Als AGF (horeca) leverancier leveren wij hoogwaardige producten van zo ver als nodig en van zo dichtbij als mogelijk aan verschillende klanten. Bestellen kunt u doen via inONE. Meer informatie over onze diensten of hulp nodig bij het samenstellen van uw herfstmenukaart? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top