skip to Main Content

Spinaziesoep met truffelroom

Bent u er ook fan van om spinazie op het menu te zetten? En bent u ook zo blij dat de wilde spinazie weer verkrijgbaar is? Wat is uw favoriete manier om spinazie klaar te maken? Wij houden er van om er soep van te maken, en het met truffelroom te serveren:

Spinaziesoep

4 personen
• 2 el boter
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 el bloem
• 800 g spinazie
• 500 ml bouillon
• 500 ml melk
• 8 sneden stokbrood
• 2 el geraspte gruyère
• room
• nootmuskaat

Bereiding:

1. Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook.

2. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe. Roer tot het blad slinkt.

3. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken.

4. Pureer de soep. Gril de sneden brood bestrooid met kaas.

5. Serveer de soep met een schep truffelroom en nootmuskaat. Geef het brood erbij.

Bron: Jamie Oliver

Back To Top