skip to Main Content
Snijbiet | Van der Mey

Snijbiet en paarse boerenkool

WEEK 50: ACTUEEL

  • Bestelartikel: sommige producten voeren wij niet op voorraad of zijn zeer bewerkelijk om te produceren. U herkent deze artikelen aan de code BA (bestelartikel) achter het product op de bestelsite inONE. Het product met een BA code heeft een levertijd van één of meerdere dagen.
  • Limoen cress, honey cress en basilicum cress zijn al enige tijd niet leverbaar. Dit komt door teeltproblemen en een fors langere groeitijd in de winter. Door een tekort hieraan is de vraag naar atsina cress bijzonder hoog, waardoor deze ook niet goed verkrijgbaar is. Het is helaas niet bekend wanneer dit probleem verholpen is.

Snijbiet

Snijbiet is een reeds oude groenten uit de amaranten-familie. Er zijn meerdere soorten bekend, sommige worden gebruikt voor de ribben (stelen) en andere meer voor het blad. Ook is de snijbiet in diverse kleuren verkrijgbaar: wit, geel, rood, roze, groen en oranje. De smaak van de snijbiet lijkt op de smaak van de spinazie, maar heeft ook het aardse van een biet. Het blad kan op dezelfde manier als spinazie bereid worden en de jonge bladeren van de snijbiet kun je rauw eten. De ribben dienen wat langer gegaard te worden en moeten soms, net zoals bij bleekselderij, ontdoen worden van draden. Bij het garen verliest de snijbiet wat van zijn kleur, dus kort garen of stomen helpt bij het kleurbehoud.

Snijbieten per kg: Artikelnummer  2668 

Paarse boerenkool

Deze paarse boerenkool heeft dezelfde eigenschappen als de bekende groene boerenkool, maar dan in een andere kleur! Met deze paarse boerenkool gaat u zeker uw gasten verrassen wanneer u de boerenkool opdient. Wat dacht u van bijvoorbeeld de paarse boerenkool met chorizo worst? Om uw lippen bij af te likken toch?!

Boerenkool paars bos: Artikelnummer 52344

Let op!
In ons bestelsysteem vindt u onder het tabje ‘aanbiedingen’ regelmatig restpartijen tegen scherpe prijzen! Dit aanbod veranderd steeds. Dagelijks een kijkje nemen is dus zeker de moeite waard.

Back To Top