skip to Main Content
Uiensoep met cheddar

Recept: Uiensoep met cheddar

Langzaam begint de wind buiten steeds guurder te worden. Het moment voor uiensoep! Probeer dit recept met cheddar. Perfect als voorgerecht op de nieuwe (herfst) menukaart. Zet je hem op de kaart?

Ingrediënten:

    • Rode en gele paprika’s
    • 20 g boter
    • 1 el olijfolie, plus extra
    • 8 uien (800 gram – 1 kg)
    • Halve el gedroogde tijm
    • 1 el bloem
    • 1 el cognac
    • 2 liter gevogelte- of vleesbouillon
    • 8 sneetjes stokbrood
    • 80 g geraspte cheddar
    • Takjes peterselie, gehakt
    • Zout en versgemalen peper

Hoe maak je het?

Verwarm de boter met olijfolie in een soeppan op matig vuur. Voeg de uien (in dunne ringen) en tijm toe. Bak de uien afgedekt 30 minuten op laag vuur; laat ze niet bruin kleuren en schep ze zo nu en dan om. Voeg zout en peper toe. Strooi de bloem over de uien en schenk de cognac erbij. Meng goed door en schenk de bouillon erop. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken.

Verwarm de ovengrill voor. Besprenkel het brood aan beide kanten met wat olijfolie en gril het brood goudbruin. Strooi de kaas erover, leg de broodjes nog even terug onder de grill tot de kaas is gesmolten. Schenk de soep in kommen en leg de cheddarbroodjes erin. Bestrooi tot slot met peterselie.

Tip! Vervang de ‘traditionele’ uien eens door Borettane uien. Deze uien zijn vernoemd naar het kleine Italiaanse stadje Boretto. Ze zijn herkenbaar door de schotel-achtige vorm en hun goudgele kleur. Zij hebben een heerlijke zachte, zoete smaak.

Back To Top