Recept: Heerlijk lamsvlees met kersen
Iedereen weet dat de zomer het seizoen is van fruit, en met name het seizoen van de kersen. Kersen worden vooral gebruikt in verschillende nagerechten zoals, een kersen cheesecake, een kersentrifle of hangop met kersen, maar wist je dat kersen ook lekker is in een hoofdgerecht? Wat dacht je van lamsvlees met kersen? Recept van Kookschrift van Lizette Vermeulen.
Ingrediënten:
-
- Rode en gele paprika’s
- 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2 cm.
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel djintan
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 pot kersen zonder pit
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maizena
- 1 1/2 deciliter water
- zout
- peper
Hoe maak je het?
Verhit één eetlepel olie in de wok, en bak het lamsvlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de wok. Verhit de andere eetlepel olie in de wok, en fruit daarin 2 minuten de ui. Voeg daarna kurkuma, kaneel, djintan, bruine suiker, peper en zout toe, en bak nog 1 minuut.
Doe er het vlees weer bij, met het water en laat alles 3 kwartier tot een uur sudderen. Voeg daarna de hele pot kersen met sap toe.
Leng de maizena met de citroensap aan, en meng het al roerend toe. Laat alles nog 4 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
Dit recept is lekker met gebakken aardappelschijfjes en/of spruitjes. Eet smakelijk!