skip to Main Content

Heerlijke zilte monniksbaard en tuinbonen zijn nu écht lekker

WEEK 15: ACTUEEL

  • Steeds meer producten komen inmiddels van eigen boden. Dit ziet u en proeft u. Vanaf deze week komen naast de aubergines, paprika’s en courgettes ook de ‘gewone’ tomaten weer van eigen bodem.
  • Dankzij het fraaie weer is de vraag naar asperges vanuit de horeca, maar voornamelijk uit de retail enorm toegenomen. Helaas is het aanbod van asperges nog beperkt wat resulteert in hoge prijzen.

Monniksbaard

Deze zilte groenten heeft de Italiaanse naam Barba del Frate, vertaald als monniksbaard. Monniksbaard is een eenjarige plant die voornamelijk groeit in de zoute moerassen langs de stranden van de Middellandse Zee en de Atlantische kust van Portugal.

De plant is geen zeewier, maar heeft wel de zilte smaak hiervan. Monniksbaard wordt ook wel Italiaans zeekraal genoemd, omdat deze hier redelijk wat overeenkomsten mee heeft.

Monniksbaard kan rauw en na kort bakken of blancheren worden gegeten en smaakt naar zilte spinazie.

Barba del Frate (kilogram): artikelnummer 33518

Tuinbonen

Deze mooie voorjaarsgroente is alweer even verkrijgbaar, maar heeft even nodig eer deze echt lekker zijn. Tuinbonen zijn volop verkrijgbaar en weerspiegelen echt de smaak van de lente. Tuinbonen zijn zeer veelzijdig, deze kan je bakken, roerbakken, stoven of gebruiken in een salade. Let op! Een tuinboon kan niet rauw gegeten worden.

Tuinbonen (in dop) (kilogram): artikelnummer 691

Back To Top