Hippo tops en aardappel risotto
Aardappelrisotto met mierikswortel, Hollandse garnalen en Hippo tops
Ingrediënten:
- 20 g olijfolie
- 35 g sjalotten
- 325 g aardappel, brunoise
- 200 g groentebouillon
- 20 g crème fraiche
- 2,5 g mierikswortelpuree
- 1 krop bladsla
- 250 g Hollandse garnalen
- Hippo Tops
De heerlijke en bijzondere risotto krijgt een bijzonder accent door het gebruik van hippo tops. Hippo tops behoren tot de waterkers familie en hebben een pittige smaak. De naam hippo tops, komt trouwens niet van een nijlpaard, maar van Hippocrates, een van de eerste personen die de gezondheidsvoordelen van waterkers erkende. Het is een prachtig plantje, met zijn purperen randen is het feestelijke toevoeging op ieder bord.
Bereiding
Fruit de sjalot in olijfolie tot mooi glazig. Voeg de brunoise van aardappel en bouillon toe en kook langzaam gaar. Meng de aardappel met de mierikswortelpuree en de crème fraiche door elkaar zodat een mooie egaal mengsel ontstaat. De smaak van mierikswortel past goed bij de pittige smaak van hippo tops. Kook erna de bladsla in zout water, koel terug in ijswater en knijp de sla droog. Fijnhakken en met bouillon mengen. Samen serveren.
Garneer met Hollandse garnaal en Hippo tops. Een heerlijke en bijzonder gerecht!