skip to Main Content

Deze week staat in het teken van prachtige gekleurde groentes!

WEEK 37: Actueel

  • De vraag naar spruiten begint nu echt op gang te komen.
  • Veel druiven op de markt. Van standaard tot topkwaliteit en erg mooi zoet.
  • Seizoen van steenfruit loopt ten einde, zo ook het Europees meloenen-seizoen.
  • Veel andijvie, komkommers en broccoli.
  • De herfst staat voor de deur; de vraag naar pompoenen stijgt flink.

Pompoenen

Pompoenen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens heerlijk veelzijdig. Maak bijvoorbeeld een lekkere pompoensoep, -taart of -salade. De pompoen is familie van de meloen en de komkommer. Ze worden al meer dan 9000 jaar gegeten. Tot niet al te lang geleden werden pompoenen veelal als decoratieve groente gezien, maar de afgelopen jaren heeft deze veelzijdige groente een prominente plek gekregen op de menukaart. Gezond zijn ze ook; zo leveren pompoenen weinig calorieën, maar veel vezels. Er zijn veel verschillende rassen beschikbaar, welke soort is uw favoriet?

Ratatouille

Bij Van der Mey gaan wij uiterst zorgvuldig om met de wensen van onze klanten. Onze gecertificeerde snijkeuken verwerkt producten van topkwaliteit tot kant-en-klaar gebruiksgemak voor uw keuken. Deze week zetten we onze ratatouille in de spotlight! Deze beroemde groentemix van Franse afkomst is in het hele Middellands Zeegebied terug te vinden in verschillende variaties. Een ideale chaperone voor een mooi stukje vlees, maar ook zalig (als het al koud is) met een stuk vers stokbrood. Simpel, elegant en boordevol smaak!

Onder het kopje ‘aanbiedingen’ bij inONE vindt u regelmatig restpartijen tegen scherpe prijzen. Pak uw voordeel en houd deze aanbiedingen goed in de gaten!

Back To Top