April is hier met daslook en korenaar asperges
WEEK 14: ACTUEEL
- Steeds meer producten komen inmiddels van eigen bodem, dit ziet u en proeft u. Zo komen intussen de prachtige paprika’s en komkommers weer van eigen bodem.
Daslook
In de vroege lente voor de bomen hun bladeren terugkrijgen is er genoeg zonlicht voor planten op de bodem om te kunnen groeien en bloeien. Daslook is een plant uit de look familie zoals knoflook en ui en komt voornamelijk in Europa in het wild voor.
Je kunt de bladeren gebruiken voor de bloei, na de bloei zijn de bloemen ook te gebruiken. Ook de knolletjes zijn eetbaar, maar deze laat men meestal zitten, zodat ze elk jaar weer terugkomen. In Nederland is de daslook vrijwel overal beschermd en verboden in het wild te plukken. De mooie groene zachte bladeren hebben de geur van verse knoflook en smaak van sterke bieslook. Je kunt daslook rauw gebruiken in salades, marinades, er daslookboter mee maken of pesto.
Daslook heeft een vrij kort seizoen en is niet heel lang houdbaar. Het seizoen loopt uiteindelijk door tot ongeveer half april, daarna beginnen ze te bloeien en kunnen we nog een week of twee van de bloemen genieten.
Daslook (per bos): artikelnummer 16643
Korenaar asperges
Naast de bij u bekende witte asperge en groene asperge, is momenteel de Korenaar asperge ook verkrijgbaar.
Een mooi exclusief product. Hiermee zult u uw gasten zeker verrassen. De stengels van de korenaar asperges hebben een mooie groene kleur en het kruidige aroma is zeer geliefd in de culinaire wereld.
Korenaar asperges: artikelnummer 355