skip to Main Content

Chef’s Special: Dames Dietz in Oegstgeest

Dames Dietz: “Wij willen onze klanten graag ontzien zodat ze ruimte hebben om te genieten tijdens hun verjaardag, bruiloft, zakenlunch of evenement.”

We zijn op bezoek bij Dames Dietz in Oegstgeest, waar Marieke en Elisabeth ons meenemen in de keuken van hun succesvolle catering bedrijf.

> Website Dames Dietz

Waar zijn we hier?

We zijn hier bij Dames Dietz, een uniek winkelpand midden in het kloppend hart van de populaire winkelstraat ‘de Kempenaerstraat’ in Oegstgeest. Het pand valt enorm op door zijn bijzondere vorm en de glazen met houten gevel. Het winkelpand straalt warmte en sfeer uit aangezien deze in zijn totaal gemaakt is van hout. Door de grote glazen schuifpui weten de zonnestralen ook de weg naar binnen te vinden.

Als je buiten langs loopt kijk je op onze gezellige, meestal sfeervol ingedekte tafel met brandende kaarsen, waar wij onze klanten ontvangen, plateaus opmaken of onze administratie wegwerken. Op de lange planken aan de wand staat ons servies, onze wijnen, kandelaren, vazen en andere voorraad waarmee wij bij de klanten hun speciale gelegenheden omtoveren tot een bijzonder diner.

Via de houten trap kom je boven in de keuken uit. Deze ruimte is niet heel groot maar voor ons prima. Dames Dietz was eerst een delicatessen winkel en daar is de ruimte op ingericht. Maar aangezien we het zo druk kregen met de catering opdrachten hebben we besloten de winkel te sluiten en ons alleen nog maar te richten op de catering.

Ons team bestaat uit 4 vaste medewerkers. De dames Dietz zelf; de eigenaresses en zussen Marieke en Elisabeth Dietz. Zij worden al jaren ondersteund door Kelly in de keuken. Lonia heeft zich sinds een paar maanden aangesloten bij de dames en ondersteund bij allerlei organisatorische taken en neemt een deel administratie uit handen. Vader Dietz, de oude poelier van de Kempenaerstraat ondersteund bij de bezorging van de catering. Verder hebben we een team klaar staan die we in kunnen zetten op de locaties zelf indien er personeel gewenst is.

Wat wil je klanten meegeven?

Wij willen onze klanten graag ontzien zodat ze ruimte hebben om te genieten  tijdens hun verjaardag, bruiloft, zakenlunch of evenement.

Onze klanten zijn zeer divers. Zo staan we een zakenlunch te bereiden voor 200 personen voor de universiteit, bezorgen we 5 borrelplateaus in Amsterdam voor een evenement, maken we een bruiloftsdiner onvergetelijk, ontzien we een familie die in tijden van rouw geen tijd heeft om te koken voor alle familieleden die over de vloer komen of dekken wij de tafel in en verzorgen het gehele diner voor een 21-diner bij iemand thuis. Dit zijn zomaar wat voorbeelden die op één dag allemaal langs kunnen komen en die we allemaal met evenveel zorg aanpakken.

Wij kunnen een diner van a tot z uit handen nemen voor onze klanten. We bereiden niet alleen het eten maar dekken ook de tafel in, bouwen een bar indien gewenst, kleden de ruimte aan met bloemen en decoratie of ontzien de klant op zijn eigen feest door personeel in te zetten. Je hoeft je dus nergens meer druk om te maken!

Waarin onderscheidt jullie zaak zich?

We onderscheiden ons als catering bedrijf niet alleen met de bovengenoemde punten maar ook omdat we met beide benen op de grond staan. Hoe groot of klein de opdracht ook is we zullen met evenveel zorg en liefde het eten bereiden zoals we thuis ook voor onze eigen gasten zouden doen. We maken bijna alles zelf, we werken met versproducten, houden rekening met allerlei soorten allergenen en we proberen onszelf altijd weer te vernieuwen. Verder vinden we het heel belangrijk dat het er ook nog eens heel uniek en smakelijk uitziet. Wij werken veel met cress en verse kruiden, zo ziet het eindresultaat er altijd indrukwekkend uit, krijgen wij terug te horen van onze klanten. Hier zijn wij uiteraard trots op.

Wat is de stijl van de keuken?

Wij hebben niet een specifieke keuken, juist als catering bedrijf willen we onze klant verschillende opties aanbieden. Waar de een zin heeft in een Oosters buffet wil de andere klant graag een Italiaans – of stamppotbuffet. Juist omdat we alles zelf maken zijn we zeer flexibel om met de klant mee te denken als ze specifieke wensen hebben.

We werken graag met veel groente. We zijn grote fan van citrusvruchten, verse kruiden, cress en andere versproducten. Zoals hierboven al benoemd, wij zijn bekend met allerlei soorten allergenen en dit is voor ons geen enkel bezwaar. Als iemand een diner geeft voor bijvoorbeeld haar 25 vriendinnen, dan kunnen ze allemaal genieten van een heerlijk diner bij ons.  Ook de buurvouw die Vegan is, of haar jeugdvriendin die een notenallergie heeft.

Waarom kies je voor Van Der Mey?

Sinds een jaar of 5 doen wij met grote tevredenheid onze bestellingen bij Van Der Mey. Ze zijn zeer klantgericht, niks is teveel gevraagd en denken erg met ons als klant mee. De producten zijn altijd vers en smaakvol. Als we onverwacht een grote opdracht erbij krijgen kunnen we op Van Der Mey rekenen, ze spelen hier vlekkeloos op in.

Zelfs als we laat in de avond nog bellen omdat we iets zijn vergeten zijn ze bereikbaar en staan ze de ochtend erna met een grote glimlach op de stoep. Dit is voor ons echt een grote meerwaarde. Zoals wij onze klant proberen te ontzien, doen zij dit voor ons. We kunnen zelfs aangeven hoe dun of dik we iets voorgesneden willen hebben, dit scheelt ons ontzettend veel tijd die wij weer aan koken kunnen besteden.  

Welk gerecht ga je voor ons maken?

Groene groente zomersalade met zhoug en granaatappelpitjes.

Dit is de bereiding:

Stoom de verschillende groente tot ze knapperig zijn en laat snel afkoelen in ijswater. 

Plaats onderaan het bord tahin met een beetje zout. Leg daarop de groente en besprenkel met zhoug, granaatappelpitjes, pijnboompitten en cress

Zhoug: pureer Jalopenos met olijfolie, zout, suiker, limoenrasp en sap, munt, koriander vers, 1 theelepel djinten en 1 theelepel ketoembar. 

Eet smakelijk!

Back To Top