Black Friday recept: Zwarte rammenas rolletjes
Met het oog op Black Friday, lichten we deze keer een zwarte groente uit in een recept! Rauw, gestoofd, gekookt of in de wok: met zwarte rammenas kun je heel wat kanten op. Je tovert er mooie gerechten mee voor op de menukaart. Ga aan de slag met dit recept en verbaas je gasten met de frisse en pittige smaak van deze ‘vergeten groente’.
Recept: Zwarte rammenas rolletjes
Van rammenas kun je knapperige rolletjes maken en vullen met rauwkost en kiemgroenten. Je kunt dit aanvullen met dungesneden prosciutto.
Ingrediënten:
- 1 grote zwarte rammenas
- Citroensap
- Dungesneden plakjes prosciutto
- 2 lange lente-uitjes gesneden
- 1 komkommer, geschild
- 1 stuk gember, geschild
- 1 lange gele paprika
- 1 lange rode paprika
- 3 eetlepels (appel)azijn
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1/2 kop kiemgroenten
- 1 kop taugé
- ½ kopje verse korianderblaadjes
- ½ kopje verse muntblaadjes
- Limoensap
Hoe maak je het?
Met behulp van een mandoline of dunschiller snijd je de rammenas in dunne plakjes. Doe de dunne plakjes rammenas in een kom met citroensap en warm water gedurende 20 minuten. Snij vervolgens de komkommer, de paprika, de lente-ui en de gember julienne. Meng de kiemgroenten samen met sesamolie, koriander, munt en limoen in een kom. Dep na 20 minuten de rammenas voorzichtig droog. Leg er een muntblaadjes op en wat van de gemengde, fijngesneden groenten. Rol de rammenas op en leg er eventueel opgerolde plakjes prosciutto ernaast. En voilà! Een (zwart) recept, wat je de gasten op Black Friday kunt serveren!