skip to Main Content

Augustus is hier!

WEEK 31: ACTUEEL

  • Zwarte zaterdag achter de rug. De grootste uittocht van Nederlandse vakantiegangers zit erop.
  • Volop aanbod van meloenen. Ook steenfruit volop beschikbaar door veel zon en warmte in Zuid Europa
  • Nieuwe oogst appelen en peren komt langzamerhand op gang.
  • Door het groeizame weer is de andijvie te hard gegroeid. Krapte op de andijviemarkt, maar spinazie volop te krijgen
  • Aardbeien blijven lastig en er is weinig beschikbaar. Frambozen en bramen zijn er wel in overvloed.

Maiskolven

Mais is een graansoort. Maar je kunt het natuurlijk ook als groente eten. Geen blikjes alstublieft! Deze zitten vol met suiker en dat is jammer. Onze suikermais eet u heerlijk gewoon gekookt, of u legt hem met blad en al op de barbecue. Dankzij Columbus, die in 1492 Amerika ontdekte en het onbekende gewas meenam naar Spanje, waar het plantje prima gedijde, genieten wij nu van deze gele rakkers. Er zijn vele variaties mogelijk met deze wereldberoemde alleskunner, dus daarom zet Van der Mey deze week de mais eens flink in het zonnetje.

Maiskolf met blad                  artikelnummer: 173543

Roseval krieltjes

Dit is een van de allerlekkerste aardappelsoorten volgens Van der Mey. Dit typisch Franse ras kenmerkt zich door mooie ovale donkerrode knollen en lichtgeel vruchtvlees. Alleen even wassen, dwars doorsnijden en met wat rozemarijn, knoflook en grof zout een half uurtje de oven in. Makkelijk en zeer smakelijk. Verder zijn deze krieltjes prima geschikt om te frituren, gekookt door de salade en op de barbecue of grill.

Aardappel kriel Roseval                  artikelnummer: 2744

Back To Top