skip to Main Content
Actueel: Week 49 – KOOL & The Gang!

Actueel: week 49 – KOOL & the gang!

PORTABELLO

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Een portabello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. Daar is de portabella populair op de barbecue. In Nederland hebben een aantal telers zich gespecialiseerd in deze paddenstoel. Door zijn forse afmeting is de portabello heel geschikt om te vullen, bijvoorbeeld met  kaas of ei. Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Deze grote, vlezige champignon kan ook in zijn geheel of in plakjes worden gebakken of gegrilleerd.

Prijs per kilo: € 4,95.

BOERENKOOL GESNEDEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Boerenkool is al 2.000 jaar bekend en momenteel in Nederland een alom gekende wintergroente. Ze verdraagt tot -15°C en levert verse groenten in volle winterperiode. Men eet het blad, al dan niet met de bladsteel, in stamppot en andere winterse bereidingen. De smaak is het best zodra er wat vorst over de kolen is gegaan. Wat mineralen en vitaminen betreft, is het een zeer voedzame groente.

Prijs per 500 gram: € 1,95.

KLEINE GIESER WILDERMAN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Gieser Wildeman is een stoofpeer. De vrucht van Gieser Wildeman is klein en van kleur bruingeel met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Prijs per kilo: € 1,69.

WIJNZUURKOOL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Wijnzuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in wijnvaten in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen.

Per zakje van 500 gram verkrijgbaar! – Prijs op aanvraag.

BOERENKOOL SLA

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Boerenkool sla is bedoeld om rauw te eten, en dus niet gekookt met een rookworst. De smaak is aards, en vergeleken bij sla nadrukkelijk aanwezig. Door de verse jonge boerenkool te combineren met andere sterke smaken wordt de aardse smaak van de boerenkool milder.

Volop verkrijgbaar per kilo – Prijs op aanvraag.

PETERSELIE WORTEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Het blad is als gewone peterselie te gebruiken in soepen en allerlei andere gerechten. Aantrekkelijk is vooral de witte wortel. Qua smaak heeft hij iets van pastinaak en knolselderij, maar met een onmiskenbaar peterselie aroma. Ideaal om soepen en ragouts een lekker bijsmaakje te geven.

Volop verkrijgbaar – per kilo – Prijs op aanvraag.

Back To Top