skip to Main Content
Actueel: Week 48 – Winterse Pareltjes!

Actueel: week 48 – Winterse Pareltjes!

CAVELO NERO

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Cavelo nero bestaat uit losse bladeren, die een beetje op een niet zo wilde variant van boerenkool lijken. De bladeren zitten alleen aan de onderkant aan elkaar vast. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld witte kool, waarbij de bladeren keurig als een bol in elkaar gevouwen zijn.

Prijs per kilo: € 2,79.

PAARSE SPRUITJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De paarse spruit is het zusje van de groene spruit. Het heeft een funky paarsachtige kleur. De spruitjes zijn zoeter en nootachtiger dan de groene spruitjes. Paarse spruiten bevatten naast veel vitaminen, mineralen en vezels ook veel antioxidanten. Paarse spruiten zijn ongeveer vanaf eind oktober tot en met februari beschikbaar.

Prijs per 500 gram: € 1,79.

CRANBERRIES VERS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Daar de Cranberry een puur wilde vrucht is, zijn cultuur-technische maatregelen zoals bemesten, bevloeien, verzanden e.d. niet toegestaan. De Cranberry is een zeer sterke plant, maar is erg gevoelig voor nachtvorst. De periode tweede helft mei tot eerste helft juni, als de plantjes bloeien, is een gevaarlijke periode voor de bloesem.

Prijs per 400 gram: € 1,95.

NIEUW van KOPPERTCRESS: CUZCO LEAVES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Cuzco Leaves is een blad met komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Gebruik (gedeeltes) van de bladeren, omdat de steel te sterk van smaak kan zijn. Gebruik het blad in cocktails, bij vette vis, tonijn tartaar, steak tartaar en groenten gerechten. Combineer met avocado, citrus, gefermenteerde groenten, gerookte en gedroogde gerechten. In combinatie met vette ingrediënten zal de smaak meer nootachtig zijn.

Vers in het seizoen – per schaaltje verkrijgbaar! – Prijs op aanvraag.

LITCHI’S XL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De lychee, eigenlijk het Engelse woord voor Litchi, is een exotische  vrucht met de grootte van een kleine pruim. De lychee wordt door haar  oorsprong en vorm ook wel Chinese aardbei genoemd. Lychees groeien in  trossen van 5 tot 30 stuks aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen  worden. De brosse, roze schil rond het witte vruchtvlees is gemakkelijk  met je vingers te verwijderen. De vrucht is zoet en sappig en het aroma  kruidig. In de vrucht zit een pit die niet eetbaar is.

Volop verkrijgbaar per kilo – Prijs op aanvraag.

PIED DU MOUTON

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Pied de Mouton is een inheemse, wilde paddenstoel die vooral wordt geoogst in mediterrane gebieden. Dit gebeurd van juli tot januari. De Pied de Mouton is licht-oranje met een hoed in allerlei vormen en wordt veelal gebruikt in sauzen.

Volop verkrijgbaar – per kilo – Prijs op aanvraag.

Back To Top