skip to Main Content
Actueel: Week 47 – Herfst Aanbod!

Actueel: week 47 – Herfst aanbod!

PREI

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Prei is jaarrond beschikbaar. In Nederland zijn Noord-Brabant en Limburg de belangrijkste teeltgebieden, in België is dat vooral midden West-Vlaanderen. Prei was vanouds een belangrijke herfst- en wintergroente. Door gebruik te maken van verschillende rassen is het nu mogelijk het hele jaar door prei aan te voeren.

Prijs per kilo: € 0,99.

KAKI’S / SHARONFRUIT

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kaki is de economisch belangrijkste soort uit het geslacht Diospyros, die wordt gekweekt voor zijn vruchten. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan duizend meter.

Prijs per stuk: € 0,79.

RODE PUNT PAPRIKA

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De rode puntpaprika is zoet van smaak. U kunt deze groente vullen met vlees of kaas (vegatarisch) of heerlijke in salades te gebruiken.

Prijs per kilo: € 1,99.

PITAHAYA PAARSVLEZIG

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Donkerrode, ovaalvormige vrucht met grote platte schubben die aan de bovenkant van de schubben groen gekleurd zijn. Het fruit komt uit Colombia, Mexico, Nicaragua, Thailand en Vietnam. De schil is veel minder dik dan van de gele variëteit en is eveneens niet eetbaar. Het vruchtvlees is wit of donkerrood van kleur en is bezaaid  met kleine zwarte pitjes. Het vruchtvlees met de pitjes is eetbaar. De pitahaya bevat een stof dat zeer laxerend kan werken. Pas daarom op met het eten van grote hoeveelheden van deze lekkere, zoete vrucht.

Vers in het seizoen – per stuk verkrijgbaar! – Prijs op aanvraag.

MINI ERYNGII / KING BOLETEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Eryngii ook wel de Koningsoesterzwam genoemd heeft een fluweelachtige licht grijsbruine hoed en een grote stevige witte steel. De paddenstoel groeit in trossen en is erg decoratief en smakelijk. De hele paddenstoel is zeer smaakvol en heeft een licht pittige smaak. De Koningsoesterzwam doet het uitstekend in sauzen met vlees of wild, maar ook in vegetarische gerechten, zoals in een herfstige pastaschotel met gebakken prei en Koningsoesterzwam.

Volop verkrijgbaar per kilo – Prijs op aanvraag.

GEKOOKTE GIESER WILDERMAN HEEL MET STEEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Gieser Wildeman is een stoofpeer. De vrucht van Gieser Wildeman is klein en van kleur bruingeel met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Volop verkrijgbaar – per bak a 25 stuks – Prijs op aanvraag.

Back To Top