skip to Main Content
Actueel: Week 46 – Proef De Herfst!

Actueel: week 46 – Proef de Herfst!

TROMPET DE LA MORT

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De trompet de la mort, ook wel hoorn des overvloeds genoemd, is een zwarte trompet- of hoornvormige paddenstoel. Deze wilde paddestoel is is verwant aan de cantharel en zeer kruidig van smaak. De trompet de la mort wordt vaak geserveerd bij wildgerechten maar kan ook uitstekend verwerkt worden in salades, risotto of pastagerechten.

Prijs per kilo: € 12,50.

FLOWER SPROUTS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Flower Sprouts zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool, ze hebben het goede van allebei die groenten. Slechts licht bitter en met een heerlijke bite! En ze zien er zo leuk uit met het frisse groen en een vleug paars.

Prijs per 200 gram: € 1,95.

FLES POMPOEN / BUTTERNUT

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De fles pompoen, ook wel butternut genoemd, is een smaakvolle pompoensoort die de vorm van een peer of pindapeul heeft. De kleur van de schil is zalmkleurig tot beige. Het vruchtvlees van de butternut heeft een gele tint. Ze is net als andere pompoen soorten voor diverse gerechten te gebruiken. Het voordeel van deze pompoen is dat hij niet te groot is.

Prijs per kilo: € 1,15.

GEBLANCHEERDE KASTANJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Rondom een rijpe kastanje zit de bolster, die hier net openspringt. De bolster gaat steeds verder open. De bruine kastanje komt eruit en valt op de grond. Onder een kastanjeboom ligt het in de herfst bezaaid met kastanjes. Dat zijn de zaden van de kastanjeboom. Ze zitten vol reservevoedsel, dat verbruikt wordt als ze in het voorjaar kiemen.

Vers in het seizoen – per pak van 400 gram! – Prijs op aanvraag.

WINTERPOSTELEIN / POURPIER

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Postelein is een redelijk onbekende ‘vergeten’ groente. Dat is  jammer, want de verfijnde, scherpe, licht zure smaak past in tal van  gerechten. Er zijn 2 soorten: zomerpostelein en winterpostelein. Je herkent postelein aan de heldergroene, kleine, ruitvormige blaadjes op  dikke vlezige steeltjes die soms wat roze zijn aan de onderkant.

Volop verkrijgbaar per kilo – Prijs op aanvraag.

GIESER WILDERMAN KLEIN 50-60

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De vrucht van Gieser Wildeman is klein en van kleur bruingeel met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Per kilo: € 1,25.

Back To Top