skip to Main Content
Actueel: Week 45 – Volop Vitamines!

Actueel: week 45 – Volop vitamines!

PASTINAKEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De pastinaak is eigenlijk de voorloper van de aardappel. De wortels, rijk aan calcium, ijzer en vitamine C en ze smaken zoet. Zeer geschikt om te bereiden als warme groente. Pastinaak is ook goed te verwerken in sausen, soepen of salades.

Prijs per kilo: € 1,99.

MUSKAAT POMPOEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De muskaatpompoen kan in vorm en grootte sterk variëren. Meestal is het een breed-afgeronde tot eivormige of langwerpige ovale, vaak stomp geribde bes, die tot 20 kg kan wegen. De schil is groen tot okerkleurig. De schil wordt voor consumptie meestal verwijderd en de harde, vijfkantige vruchtsteel is bij de vruchtaanzet tot een schijf verbreed. Het zachte, vezelige, zoetige vruchtvlees is donkergeel tot oranje. Erg lekker om bv soep van te maken maar denk ook eens aan bv een risotto.

Prijs per kilo: € 1,29.

MEDJOUL DADELS JUMBO

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Er zijn vele verschillende soorten dadels, maar Medjoul behoort tot de beste dadel ter wereld. Deze heerlijke grote verse medjoul dadels zijn anders dan de kleinere gedroogde dadels. Medjoul dadels zijn namelijk helemaal puur natuur zonder enkele toevoeging.

Prijs per kilo: € 8,99.

TOPINAMBOER / AARDPEER

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De knol heeft slechts een dunne schil en schillen is niet nodig. De aardpeer kan rauw, bijvoorbeeld als salade, gegeten worden. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een artisjok. De witte of roze knollen verkleuren aan de lucht snel naar bruin. De aardpeer kan gewoon gekookt worden en zo gegeten. De kooktijd varieert van 10 minuten voor de kleinste aardperen, tot 30 minuten voor de grootste. Ook is het mogelijk de aardpeer na kort koken te bakken, net als aardappelen, al dan niet met toevoegen van kruiden, knoflook, etc.

Vers in het seizoen! – Prijs op aanvraag.

KAKI PERSIMMON

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kaki is de economisch belangrijkste soort uit het geslacht Diospyros, die wordt gekweekt voor zijn vruchten. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan duizend meter.

Volop verkrijgbaar – Prijs op aanvraag.

PETERSELIE WORTEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De peterseliewortel is een peterseliesoort. Het is een ‘vergeten groente’. De peterseliewortel wordt gekweekt om de grote witte wortel en niet om het blad. De wortel kan tot 15 cm lang worden. De wortel heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak. Het blad van de peterseliewortel kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie. Peterseliewortel wordt ook wel wortelpeterselie genoemd.

Volop verkrijgbaar – Prijs op aanvraag.

Back To Top