skip to Main Content
Actueel: Week 42 – Herfst Groente & Fruit

Actueel: week 42 – Herfst groente & fruit

GEKOOKTE GIESER WILDEMAN HEEL MET STEEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Gieser Wildeman is een stoofpeer. De vrucht van Gieser Wildeman is klein en bruingeel van kleur met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Prijs op aanvraag.

CAVELO NERO (ZWARTE KOOL)

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Cavelo Nero bestaat uit losse bladeren, die een beetje op een niet zo wilde variant van de boerenkool lijken. De bladeren zitten alleen aan de onderkant aan elkaar vast. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld witte kool, waarbij de bladeren keurig als een bol in elkaar gevouwen zitten.

Volop verkrijgbaar! – Prijs op aanvraag.

Cavelo Nero

CHANTARELLE GRISE

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De chantarelle, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd, is een  trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De steel is meestal heel kort. Chantarellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden  tegenwoordig ook geteeld. De chantarelle is heel populair in Frankrijk en  heet daar ‘girolle’. De smaak is iets peperachtig.

Prijs per kilo: € 12,50.

Cantharellen Paddenstoel

GEBLANCHEERDE GEPELDE KASTANJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Rondom een rijpe kastanje zit de bolster, die hier net openspringt. De bolster gaat steeds verder open. De bruine kastanje komt eruit en valt op de grond. Onder een kastanjeboom ligt het in de herfst bezaaid met kastanjes. Dat zijn de zaden van de kastanjeboom. Ze zitten vol reservevoedsel, dat verbruikt wordt als ze in het voorjaar kiemen.

Prijs per 400 gram: € 2,39.

Kastanjes

QUIK’S VOORGEBAKKEN SJIPS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Quik’s SJIPS naturel zijn verse aardappelen die na het wassen en snijden worden voorgebakken in 100% zonnebloemolie. SJIPS zijn vrij van toevoegingen en daardoor blijft de heerlijke, authentieke aardappelsmaak behouden. Na het afbakken in de oven, airfryer of frituurpan, worden de SJIPS eventueel gekruid en warm geserveerd. Ideaal als bijgerecht bij het diner, onderdeel van tapas of als variatie op traditionele frites!

Prijs per zak van 1 kilo: € 2,49.

Voorgebakken Chips

HOKKAIDO POMPOEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Deze van oorsprong Japanse pompoensoort is tegenwoordig ook in Nederland zeer algemeen. Hij is vaak vrij klein, vanaf een halve tot circa drie kilo. Zowel het vruchtvlees als de schil is eetbaar. De hokkaido is één van de beste pompoenen die er te koop zijn. De smaak is mild, zacht maar ook vol, nootachtig en zoet. De structuur van het vruchtvlees is uitstekend, verfijnd maar toch stevig, beslist niet vezelig. Dat maakt de oranje hokkaido geschikt voor alle toepassingen, beslist niet alleen voor soep.

Vers in het seizoen! – Prijs op aanvraag.

Hokkaido Pompoen
Back To Top