skip to Main Content
Actueel: Week 41 – Proef De Herfst!

Actueel: week 41 – Proef de herfst!

GIESER WILDEMAN STOOFPEREN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Gieser Wildeman is een stoofpeer. De vrucht van Gieser Wildeman is klein en bruingeel van kleur met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Prijs per kilo: € 0,99.

CASSAVE WORTEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Cassave is de eetbare wortel van een heester die vooral op de Savanne groeit. In veel tropische ontwikkelingslanden is de cassave een zeer belangrijk gewas. De wortel bevat veel zetmeel en is daardoor voedzaam. Van nature bevat cassave het giftige blauwzuur, daarom kan het niet rauw worden gegeten. Na de oogst worden de wortels daarom vaak geschild, geraspt en met water uitgespoeld om het blauwzuur te verwijderen.

Prijs per kilo: € 1,99.

Casave Wortel

RODE KOOL PANKLAAR

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Rode kool is een van de belangrijkste sluitkoolgewassen en wordt voornamelijk voor de verse markt geteeld. Rode kool is één van de oudste koolsoorten. Er is zomer- en winter rode kool. Ook worden er kleine een- of tweepersoons kooltjes geteeld. De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras.

Prijs per kilo: € 1,69.

Rode Kool

BUNDELZWAMMEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Bundelzwammen zijn kleine paddestoelen met een hoedje van 5 tot 10 mm en hebben een lange, dunne steel.  De officiële naam is Nameko. Van oorsprong is dit een Japanse paddestoel. De smaak komt daarom ook het beste tot zijn recht in oosterse gerechten. Maar ook in de soep en een salade komt de bundelzwam heel goed tot zijn recht.

Dagprijs – op aanvraag.

Bundelzwam Paddenstoel

SCHORSENEREN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel armeluisasperges genoemd. Schorseneren zijn een beetje van tafel verdwenen, omdat het schoonmaken veel werk is. Toch is dat jammer, want het bleekcrème vruchtvlees is heerlijk en herinnert aan artisjok en asperge. Ook wordt de smaak wel eens vergeleken met oesters. Schorseneren vormen een aparte en leuke aanvulling op het menu, hetzij in een roomsaus of gebakken in boter. Ze doen het ook goed in soep. De schorseneer bevat veel ijzer.

Dagprijs – op aanvraag.

Schorseneren

AFFILLA CRESS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Affilla Cress is de Koppert Cress merknaam voor een eetbare plant. Affilla Cress kenmerkt zich door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Affilla Cress is familie van de suikererwt, dat maakt het product goed inzetbaar als erwtvervanger in gerechten. Door de zoete smaak van het product combineert het onder andere goed met bittere, fris zure gerechten. De Affilla Cress is inzetbaar in koude en warme gerechten.

Vers in het seizoen! – prijs op aanvraag.

Affilla Cress
Back To Top