skip to Main Content
Actueel: Week 40 – Herfstig & Super Lekker

Actueel: week 40 – Herfstig & super lekker

NIEUWE OOGST ROSEVAL AARDAPPELS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Het is een vastkokende aardappelsoort. Vastkokende aardappelen hebben een fijne structuur en blijven bij het koken heel. Roseval aardappels hoeven niet te worden geschild. Je bewaart Roseval aardappelen in een donkere, koele ruimte. Ze zijn o.a. geschikt om te koken, bakken, frituren en om te verwerken in salades, puree en stamppot.

Prijs per kilo: € 1,25.

NIEUWE OOGST BANAANSJALOTTEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Naast de gewone sjalot bestaat er nog een langachtige uiensoort die een kruising is tussen een gewone ui en een sjalot. Dit wordt de banaansjalot genoemd, vanwege zijn vorm lijkt het enigszins op een banaan. Deze bijzondere sjalot is makkelijk te schillen, vormt mooie ringetjes en heeft een pittige aromatische smaak.

Prijs per baal van 5kg: € 6,25.

Banaansjalot

TEAR DROP TOMAATJES ROOD EN GEEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Teardrop cherrytomaten zijn net zo groot als een cherrytomaat, maar deze tomaat heeft een bijzondere vorm. De Teardrop tomaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, geel en oranje. Ze zijn fris zoet, hebben een stevige vruchthuid en bevatten veel sap. Deze mooie eigenschappen geven bij het eten van deze bijzondere tomaat een ware smaakexplosie.

Prijs per kilo: € 4,95.

Teardrop Cherrytomaten

ZUURKOOL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De meeste groenten gaan vers van het land of van de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen.

Dagprijs – op aanvraag.

Zuurkool

GROENE KOOL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Groene kool is een dichte, donkergroene koolsoort, met gebobbelde bladeren met gekrulde randen. Het blad heeft een mooie nervenstructuur. Het is één van de oudste koolrassen ter wereld. Groene kool heeft een gele kern. Groene kool heeft een stevige koolsmaak. Vaak is deze kool ook kant-en-klaar gesneden verkrijgbaar.

Dagprijs – op aanvraag.

Groene Kool

KOOLRAAP

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap heeft een ruwe groengele schil en wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak.

Vers in het seizoen! – prijs op aanvraag.

Koolraap
Back To Top