skip to Main Content
Actueel: Week 39 – De ‘R’ Zit Weer In De Maand

Actueel: week 39 – De ‘R’ zit weer in de maand

GIESER WILDEMAN STOOFPEREN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Gieser Wildeman is een stoofpeer. Het ras is gekweekt door de heer Wildeman uit Gorinchem en in de handel gebracht omstreeks 1850. In de commerciële fruitteelt is Gieser Wildeman in Nederland momenteel het meest geteelde stoofperenras. De vrucht van Gieser Wildeman is klein en bruingeel van kleur met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).

Prijs per kilo: € 1,29.

SPRUITJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Spruitkool is een koolsoort waarvan de okselknoppen, beter bekend als spruitjes, door de mens gegeten wordt. Het is een belangrijke wintergroente. Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied, waar ze al duizenden jaren worden geteeld.

Dagprijs – op aanvraag.

Spruitjes

GESNEDEN BOERENKOOL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Boerenkool is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en in Nederland een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt. In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool.

Prijs per 500 gram: € 1,99.

Gesneden Boerenkool

SCHORSENEREN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel ‘armeluisasperges’ genoemd. Schorseneren zijn een beetje van tafel verdwenen, omdat het schoonmaken veel werk is. Toch is dat jammer, want het bleekcrème vruchtvlees is heerlijk en herinnert aan artisjok en asperge. Ook wordt de smaak wel eens vergeleken met oesters. Schorseneren vormen een aparte en leuke aanvulling op het menu, hetzij in een roomsaus of gebakken in boter. Ze doen het ook goed in soep. De schorseneer bevat veel ijzer.

Dagprijs – op aanvraag.

Schorseneren

GOUDREINETTEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Goudreinet is een zoetzure appel met zacht vruchtvlees. Deze appelsoort staat bekend om de verwerking tot appelmoes, maar is ook geschikt voor het maken van sap, appelballen, gebak en salades. De kleur varieert van groengeel tot bronsachtig met vaak een blos. De Goudreinet wordt ook wel Rode Boskoop genoemd.

Dagprijs – op aanvraag.

Goudreinet Appels

ERWTENSOEPGROENTE

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Een smakelijke groentemix onmisbaar voor het maken van Erwtensoep. Gesneden in eigen keuken. Ingrediënten: prei, knolselderij, selderij en winterpeen

Prijs per kilo: € 2,99.

Erwtensoepgroente
Back To Top