skip to Main Content
Actueel: Week 38 – Wild & Lekker

Actueel: week 38 – Wild & lekker

BELGISCHE WILDE SPINAZIE

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Oorspronkelijk komt spinazie uit Azië. Het is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Aan het begin en het einde van het jaar is er kleinbladige spinazie die heel goed geschikt is voor gebruik in salades. Vanaf maart is de wat stuggere en grootbladerige spinazie te koop, die wordt meestal gekookt of verwerkt in warme gerechten. Daarnaast is er de zogenaamde wilde spinazie, die een wat steviger en onregelmatiger blad heeft. Het is een nitraatrijke groente. Eet spinazie daarom niet vaker dan twee keer per week.

Prijs per kilo: € 2,79

SPRUITJES KLEIN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Spruitkool is een koolsoort waarvan de okselknoppen, beter bekend als spruitjes, door de mens gegeten worden. Het is een belangrijke wintergroente. Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied, waar ze al duizenden jaren worden geteeld.

Vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

Spruitjes

TRUIMPH DE VIENNE HANDPEREN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Triumph de Vienne is zoet van smaak en beschikt over een licht aroma en sappig vruchtvlees. Eet de Triomphe de Vienne als lekker en gezond tussendoortje, in fruitsalades of als nagerecht. Of verwerk ze in zelfgemaakte perencompote, perensap, perenstroop, perenjam of perenchutney. Kook ze ook eens en vul ze met kwark, Stilton of gerookte makreel.

Volop verkrijgbaar! Bestel direct online.

Triumph De Vienne Handperen

PITAHAYA

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Donkerrode, ovaalvormige vrucht met grote platte schubben die aan de bovenkant van de schubben groen gekleurd zijn. Het fruit komt uit Colombia, Mexico, Nicaragua, Thailand en Vietnam. De schil is veel minder dik dan de gele variëteit en is eveneens niet eetbaar. Het vruchtvlees is wit of donkerrood van kleur en is bezaaid met kleine zwarte pitjes. Het vruchtvlees met de pitjes is eetbaar. De pitahaya bevat een stof dat zeer laxerend kan werken. Pas daarom op met het eten van grote hoeveelheden van deze lekkere, zoete vrucht.

Prijs per stuk: € 2,39.

Pitahaya

RATATOUILLE VERS UIT EIGEN KEUKEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Het Frans gerecht ratatouille is erg populair in het Zuid-Franse gebied de Provence. Het is een gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten. Je maakt een ratatouille met als ingrediënten een courgette, tomaat, uit, aubergine en knoflook. Het wordt gegeten in combinatie met een stokbrood of met polenta.

Prijs per kilo: € 3,95.

Ratatouille

MANGO READY TO EAT

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De mango is oorspronkelijk afkomstig uit India en is één van de oudste bekende vruchten. Mango’s worden tegenwoordig in bijna alle (sub)tropische landen verbouwd. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig tot bijna vezelloos. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. De steenpit is houtig en afgeplat en zit stevig aan het vruchtvlees vast. Bij kamertemperatuur kunnen mango’s goed narijpen. Ook is er net als de avocado’s de “ready to eat” variant verkrijgbaar.

Vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

Mango Ready To Eat
Back To Top