skip to Main Content
Actueel: Week 37 – Verse Hollandse Appels Beschikbaar

Actueel: week 37 – Verse Hollandse appels beschikbaar

NIEUWE OOGST JONAGOLD APPEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Jonagold is een vrij grote, hoge appel met een gele schil en een oranje tot helderrode blos. Er bestaan veel verschillende kleuren van de Jonagold, van helderrood tot donkerrood. Voor de Jonagold geldt; hoe groter de blos, hoe beter de smaak. De Jonagold is zoetzuur van smaak en heeft een heel goed aroma. De appel is het lekkerst als handappel, maar ook zeer geschikt als dessertappel, bijvoorbeeld door de yoghurt en in de muesli. Ook als moesappel doet hij het trouwens erg goed.

Prijs per kilo: € 1,25.

ARTISJOK

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Deze grijsgroene bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. Op het hart groeit een soort harig ‘hooi’. De bloemknoppen worden geplukt voor ze in bloei gaan.

Vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

Artisjokken

CANTHARELLEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De cantharel wordt ook wel hanenkam of dooierzwam genoemd. Het is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’.

Prijs per kilo: € 9,75.

Cantharellen Paddenstoel

WITPUNT RADIJS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in de soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan.

Prijs per kilo: € 1,25.

Witpunt Radijs

BUNDELZWAM

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Bundelzwammen zijn kleine paddestoelen met een hoedje van 5 tot 10 mm en een lange, dunne steel.  De officiële naam is Nameko. Van oorsprong is dit een Japanse paddestoel. De smaak komt daarom ook het beste tot zijn recht in oosterse gerechten. Maar ook in de soep en in een salade komt de bundelzwam heel goed tot zijn recht.

Prijs per kilo: € 1,25.

Bundelzwam Paddenstoel

HOKKAIDO POMPOEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Hokkaido heeft een ronde vorm en weegt maximaal 2 kg. Dat is echt een lichtgewicht in vergelijking met andere pompoen variëteiten. Naast het kleine formaat heeft het een zachte eetbare schil, waardoor het makkelijk is te bereiden. De smaak van de Hokkaido is mild en zoet.

Vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

Hokkaido Pompoen
Back To Top