skip to Main Content
Actueel: Week 34 – Pruimentijd!

Actueel: week 34 – Pruimentijd!

HOLLANDSE REINE VICTORIA PRUIMEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Victoria-pruim is een soort Engelse pruim. Het heeft een geel vruchtvlees met een rode of gevlekte schil. Deze pruim is een cultivar van de groep eierenpruimen. De vruchtvorm is ovaal of rond. De grondkleur is groenachtig geel, meestal bedekt met een paarse kleur.

Prijs per kilo: € 2,49.

SAN MAZZO TOMATEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Zijn naam verraad het al een beetje; deze mooie donkerrode tomaat komt namelijk uit Italië! Hij is vlezig én sappig, heeft een dunne schil, weinig pitjes en een supervolle smaak. En naast gekookt en door salades is deze tomaat ook perfect om mee te grillen.

Bestel direct online!

San Mazzo Tomaten

VERSE TURKSE VIJGEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Turkije is de grootste producent van vijgen. Omdat vijgen een vrij zoete smaak hebben is het lekker om ze met een tegenhanger met wat pit te combineren. Bekende voorbeelden zijn rauwe ham, maar ook kaas zoals gorgonzola of geitenkaas zijn heerlijk combinaties met vijgen.

Per doos a 20 stuks: € 7,95.

MOSSELGROENTEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Door mosselen op de barbecue te bereiden krijgen de mosselen een subtiele rokerige smaak. Echt een aanrader! Vaak worden mosselen gestoomd in wijn, maar met bier is het ook erg lekkerder. Gebruik bijvoorbeeld de tripel Zatte van Brouwerij ‘t IJ. Een lekkere fruitige tripel met een iets droge nasmaak en een alcoholpercentage van 8%. Je proeft na bereiding duidelijk het zoetige accent van dit bier terug.

Volop verkrijgbaar – prijs op aanvraag.

Mosselgroente

WATERMELOEN PITLOOS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De watermeloen is een vrucht met vochtig, zoet vruchtvlees. Van alle vruchten heeft de watermeloen het hoogste gehalte aan lycopeen. In het vruchtvlees, dat meestal rood is, maar ook wit, roze, geel of oranje van kleur kan zijn, zitten de pitten.

Prijs per stuk: € 3,39.

Watermeloen

GIROLLES NOPJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De cantharel, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd, is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De cantharel is een echte zomer paddestoel. Onterecht denken een hoop mensen dat dit een herfst of winter paddestoel is. In de winter komen ze beperkt uit USA en Canada. Dit is een hele natte variant, en niet te vergelijken met de topkwaliteit die er nu is.

Nu volop verkrijgbaar!

Girolles Nopjes
Back To Top