skip to Main Content
Actueel: Week 31 – Inca Tomatenmix & Opal Pruimen

Actueel: week 31 – Inca tomatenmix & Opal pruimen

INCA TOMATEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Inca tomatenmix bevat allerlei tomaten voor een gevarieerde smaakbeleving.

Prijs per kilo: € 3,99.

ZWARTE BESSEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De zwarte bes is door de vroege bloei gevoelig voor nachtvorst. Daarom vindt de teelt voornamelijk in de kuststreek plaats. De bessen worden machinaal geoogst en verwerkt tot sap. De oogsttijd is afhankelijk van het ras en loopt van begin juli tot half augustus. Belangrijk zijn een goede sapkleur, een hoog vitamine C-gehalte en een aroma dat wordt aangeduid als cassis.

Kort seizoen – nu verkrijgbaar!

Zwarte Bessen

LITTLE GEM

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Little Gem is een kleine, gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes, waarbij alleen de zeer korte en zoete hartbladeren worden aangeboden. Omwille van zijn stevige blaadjes is hij in Groot-Brittannië een populaire groente om te dippen. De Engelsen noemen dit ook Sugar Cos. Sugar vanwege zijn zoetheid en Cos vanwege het feit dat de Romeinen hem ontdekten op het Griekse eiland Kos. De smaak van Little Gem is een klein beetje nootachtig en heeft een voorzichtige zoetigheid.

Volop verkrijgbaar!

Little Gem

OPAL PRUIMEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees. Ze groeien aan bomen die 3 tot 7 meter hoog kunnen worden. Een pruim is eivormig. De kleur loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Pruimen zijn rijp in de nazomer. De pruimen uit Nederland staan hoog aangeschreven, omdat de kwaliteit van telen hier bijzonder hoog is. Pruimen kun je met de schil eten. Ze smaken lekker zoet, sommige variëteiten zijn zoetzuur of aangenaam zuur.

Nu vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

Opal Pruimen

KNOFLOOK PULP

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Knoflookteentjes worden in vele gerechten gebruikt. Het is met name populair in de warmere landen, mede doordat de planten daar de beste smaak ontwikkelen. Knoflook heeft een sterke smaak, is zeer overheersend en kruidig.  Verse knoflook is sterker van smaak dan gedroogde knoflook. Knoflook wordt in allerlei gerechten gebruikt, zowel vlees- als visgerechten, sauzen, salades en marinades.

Prijs emmer per 500 gram: € 3,79.

Knoflook

VERSE MAISKOLVEN MET BLAD

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas. We eten alleen suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels, als groente. In Nederland is het eigenlijk te koud om buiten maïs te kweken voor menselijke consumptie. Wat je langs de weg ziet staan, is dan ook meestal snijmaïs, een zetmeelrijk veevoer dat vooral wordt gebruikt in de rundveehouderij.

Prijs per stuk: € 0,79.

Mais
Back To Top