skip to Main Content
Actueel: Week 28 – Hollandse Bramen & Nieuwe Oogst Roseval

Actueel: week 28 – Hollandse bramen & nieuwe oogst roseval

HOLLANDSE BRAMEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Bramen zijn eerst groen, daarna kleuren ze rood en op het laatst nemen ze de mooie donkere blauwzwarte kleur aan die ze ook in de winkel hebben. Bramen zijn opgebouwd uit talrijke bolletjes, zogenaamde deelvruchtjes. Ze zitten vol mineralen en zijn zoet van zichzelf.

Nu vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

NIEUWE OOGST ROSEVAL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Het is een vastkokende aardappelsoort. Vastkokende aardappelen hebben een fijne structuur en blijven bij het koken heel. Roseval aardappels hoeven niet te worden geschild.

Prijs per kilo: € 1,95.

Roseval Aardappel

NIEUWE OOGST MUSCAAT POMPOEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De muskaatpompoen (Cucurbita moschata) of muskuspompoen is een plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). Het is een kruipende, eenhuizige plant met vertakte ranken en vijfhoekige scheuten, die meer dan 10 meter lang kunnen worden.

Prijs per kilo: € 1,59.

Muscaat Pompoen

HOLLANDSE KERSEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kers is een kleine, bolvormige vrucht die meestal een pit bevat. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, dit is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Ook is er een witte kers: de witbuik.

Volop verkrijgbaar – prijs op aanvraag.

Hollandse Kersen

RONDE AUBERGINE

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd. Ook van Nederlandse bodem zijn deze lekkere aubergines verkrijgbaar.

Prijs per kilo: € 4,95.

Ronde Aubergine

PERZIKEN GEELVLEZIG

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De perzik (Prunus persica) is een boomsoort en een vrucht. De vrucht bevat een harde houtachtige pit, net als de abrikoos, de pruim en de kers. Technisch zijn dit allen steenvruchten.

Volop verkrijgbaar – informeer naar de prijs.

Perziken Geelvlezig
Back To Top