skip to Main Content
Actueel: Week 27 – Nieuwe Oogst Kersen & Hollandse Peultjes

Actueel: week 27 – Nieuwe oogst kersen & Hollandse peultjes

HOLLANDSE NIEUWE OOGST KERSEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kers is een kleine, bolvormige vrucht die meestal een pit bevat. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, dit is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Ook is er een witte kers: de witbuik.

Nu vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

BONENKRUID

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De smaak van bonenkruid is overheersend, kruidig en peperachtig. Het geeft smaak aan bonengerechten. Verder wordt het in de Nederlandse keuken ook wel in soepen, goulash en komkommersalade gedaan. Het maakt ook deel uit van de kruidenmix: Provençaalse kruiden.

Prijs op aanvraag.

Bonenkruid

HOLLANDSE VERSE KAPUCIJNERS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kapucijner is een plant die behoort tot de erwt. Een andere naam voor de kapucijner is velderwt. Oudere veel gebruikte benamingen zijn: schokkererwt, vale erwt en grauwe erwt. In de krijgsmacht worden kapucijners vanouds raasdonders genoemd.

Prijs per kilo: € 6,95.

Hollandse Kapucijners

HOLLANDSE PEULTJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze behoren tot de vlinderbloemigen. De peultjes worden zeer jong geoogst. Dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. De erwtjes zijn nog maar nauwelijks ontwikkeld. Peultjes zijn heldergroen, plat en knapperig.

Volop verkrijgbaar – prijs op aanvraag.

Hollandse Peultjes

RAMBUTAN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Het witte vruchtvlees van de 3 cm grote ramboutan heeft een frisse zoetzure smaak. Hij wordt ook wel eens harige luchee genoemd, omdat niet allen de smaak maar ook het vruchtvlees er zo op lijken.

Prijs per kilo: € 9,98.

Rambutan

WITPUNT RADIJS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig.

Prijs per bos: € 1,49.

Witpunt Radijs
Back To Top